PETARDE IN BOMBE

Objava na strani Postani vojak razburila del javnosti (FOTO)

Namesto petard metanje bomb?
Fotografija: Minister Matej Tonin (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Minister Matej Tonin (arhivska fotografija). FOTO: Jure Eržen, Delo

Ministrstvo za obrambo pod okriljem Mateja Tonina državljane aktivno spodbuja k služenju prostovoljnega vojaškega roka. V ta namen je bila ustanovljena stran Postani vojak, ki deluje tudi na facebooku. Med drugim ponujajo izobraževanje za poklicne vojake, prostovoljno služenje, sodelovanje pogodbenim rezervistom in šolo za častnike.

Prejšnji teden pa se jim je ena od objav malce ponesrečila, saj so zapisali, da naj ljudje – namesto petard – raje mečejo bombe. Seveda v okviru prostovoljnega služenja. »Ne meči petard. Pridi na prostovoljno služenje, vžgi eksploziv, vrzi bombo,« se je glasil zapis ob fotografijah prečrtane petarde in slovenskih vojakov, ki mečejo bombe. Objava je bila nato po nekaj dneh izbrisana. 

Objava, ki je razburila mnoge. FOTO: Facebook, Postani vojak; zaslonski posnetek
Objava, ki je razburila mnoge. FOTO: Facebook, Postani vojak; zaslonski posnetek

Za komentar smo prosili tudi ministrstvo za obrambo. Kot pojasnjujejo, je bila objava pripravljena z dobrimi nameni, in sicer opozoriti, da uporaba pirotehnike med božičnimi in novoletnimi prazniki lahko ogroža uporabnike, druge ljudi in živali. »Je bilo pa bilo slikovno gradivo in samo sporočilo v objavi pripravljeno premalo skrbno in premalo domišljeno, zato  ga je bilo lahko razumeti dvoumno. Kot tako je bilo sporočilo neprimerno za objavo, zato smo se odločili za njegov umik,« priznavajo na ministrstvu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije