OSTAJA V POLITIKI

Nekoč Janšev minister, zdaj kandidat pri Jankoviću

Boštjan Koritnik ostaja v politiki.
Fotografija: Boštjan Koritnik. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Boštjan Koritnik. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Nekdanji minister za javno upravo Boštjan Koritnik, ki je v bivšo vlado Janeza Janše prišel iz kvote SMC, se je odločil kandidirati na Listi Zorana Jankovića. Za prestop se je odločil, kot pravi, da bi ob morebitni vnovični izvolitvi Jankovića za ljubljanskega župana pomagal, da bi Ljubljana ohranjala standarde in osvajala še nove nagrade tujih obiskovalcev in organizacij. Koritnika naj bi v svojo ekipo povabil župan sam, v primeru izvolitve za mastnega svetnika pa naj bi ga imenoval za podžupana, je pisalo Delo. Trenutna podžupana sta Tjaša Ficko in Janez Koželj.

Med znanimi kandidati na Listi Zorana Jankovića so še Jure Zdovc, Eva Stremljan Kreslin, Robert Pešut Magnifico in Jože Mermal.

Koritnik je bil v času pandemije v središču pozornosti, ko je med čakanjem na izvid testa na novi koronavirus, ko je bil v stiku z okuženo osebo in bi moral biti v izolaciji, obiskal kozmetični salon. Tam pa naj bi bilo več ljudi, kot je bilo po odloku dovoljeno. Več v tem članku. Koritnik se je kot minister zavzemal za uvedbo obveznega cepljenja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije