LAŽNA INFORMACIJA

Ne nasedajte: ukradeno identiteto Bojane Beović izkoriščajo za prodajo

Opozarjajo, da lahko izdelek predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov.
Fotografija: Za promocijo in prodajo prehranskega dopolnila uporabljajo ukradeno identiteto infektologinje Bojane Beović, lažna informacija pa se širi po spletu in družabnih omrežjih. FOTO: Zaslonski Posnetek
Odpri galerijo
Za promocijo in prodajo prehranskega dopolnila uporabljajo ukradeno identiteto infektologinje Bojane Beović, lažna informacija pa se širi po spletu in družabnih omrežjih. FOTO: Zaslonski Posnetek

Zdravstveni inšpektorat RS obvešča potrošnike o vnovičnem zavajajočem oglaševanju prehranskih dopolnil, tokrat prehranskega dopolnila uromexil forte za obnavljanje potence oziroma zdravljenje impotence. 

Za promocijo in prodajo prehranskega dopolnila uporabljajo ukradeno identiteto infektologinje Bojane Beović, lažna informacija pa se širi po spletu in družabnih omrežjih.

Izdelek predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov

Na inšpektoratu opozarjajo, da lahko izdelek predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov, saj ponudnika ni mogoče izslediti, izdelka pa ne preveriti. Tudi vsebina predstavitve je zavajajoča, saj navaja nedovoljene učinke zdravljenja in obljublja ozdravitev.

Nanizajo še nekaj tipičnih znakov goljufive prakse prodaje izdelkov prek spleta, med drugim da podatki o ponudniku takšnih izdelkov niso razkriti, če pa so razkriti, so to največkrat podatki o neobstoječih podjetjih v oddaljenih tretjih oziroma eksotičnih državah. Naročanje tovrstnih izdelkov poteka prek vpisa telefonske številke v spletni obrazec, na katero nato stranko pokliče ponudnik, ki pridobi vse podatke za dostavo paketa, besedilo predstavitve izdelka je lahko zapisano v slabi slovenščini z več slovničnimi napakami, izdelek pa ponujajo z velikimi popusti, ki veljajo samo še do konca dneva obiska spletne strani. Za promocijo pogosto uporabijo tudi ukradene fotografije znanih osebnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije