KANDIDATURA

Nataša Pirc Musar sporočila svojo odločitev: Nikoli ne bom tiho (VIDEO)

Podaja se v boj za predsedniško mesto.
Fotografija: Nataša Pirc Musar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Jeseni se bomo znova podali na volišča in odločali, kdo bo naslednik oziroma naslednica Boruta Pahorja. V javnosti se je pojavilo že kar nekaj imen, ki naj bi se podala v boj za mesto predsednika države. Med njimi je tudi odvetnica Nataša Pirc Musar

Pirc Musarjeva je danes ob 11. uri svojo odločitev o kandidaturi sporočila tudi uradno. »Moja odločitev je, da kandidiram za predsednico Republike Slovenije,« je dejala in poudarila, da odločitev za to ni bila lahka. Kot pravi je pri 54 letih na vrhuncu svojih moči, zato verjame, da lahko za svojo domovino stori še marsikaj.

»Jasno in glasno povem, da sem levičarka«

Pirc Musarjeva je dejala še, da nikoli ni bila članica nobene politične stranke, niti Komunistične partije. V boj za mesto predsednice se bo tako podala z zbiranjem podpisov podpore državljanov. Obljubila, da v primeru izvolitve v kritičnih časih nikdar ne bo tiho. Prepričana je, da mora predsednik republike znati jasno in glasno povedati svoje stališče, še posebej v časih, ki so težki. Na vprašanje o njenih političnih nazorih je odgovorila, da sicer ne mara delitev na levo in desno, a da vedno jasno in glasno pove, da je levičarka.

Podpirajo jo številna znana imena

V zaključku je dejala, da je ponosna, da jo na tej poti podpira 14 izjemnih posameznikov in posameznic, med drugim Milena Zupančič, Alenka Godec, Tadej GolobSlavko Bobovnik, Boštjan Nachbar, Pavel Gantar in Ninna Kozorog. Njeni kandidaturi sta, kot pravi, naklonjena tudi nekdanja predsednika Milan Kučan in Danilo Türk.

Kdo vse se bo še podal v boj za mesto predsednika države, si lahko preberete na tej povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije