PREMESTITEV

Mesec za Primca našel novo službo: poglejte, kaj bo počel

Znano, kaj bo po ukinitvi urada za demografijo počel Aleš Primc.
Fotografija: Minister za delo Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Minister za delo Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Vlada je julija izdala odlok o ukinitvi urada za demografijo, ki ga je ustanovila vlada Janeza Janše oktobra 2020, začel pa je delovati jeseni 2021. Njegove pristojnosti so z avgustom preselili na ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Janša je takrat to odločitev vlade opisal takole: »Kot da bi tik pred največjo nevarnostjo požarov ukinili gasilce.«

Aleš Primc. FOTO: Blaž Samec
Aleš Primc. FOTO: Blaž Samec
Kot poroča 24 ur, so zdaj uslužbence urada za demografijo trajno premestili na urad za integracijo in oskrbo migrantov. Kot vzrok premestitve so navedli kadrovsko stisko zaradi povečanega števila zadev, povezanih z začasno razseljenimi osebami iz Ukrajine. Kot pišejo, so z zaposlenimi opravili razgovore in vsi so strinjali s premestitvijo.

Sklepamo lahko torej, da se bo Aleš Primc, vodja koalicije Za otroke gre, odslej ukvarjal z migrantsko politiko. Primc se je v preteklosti večkrat obregnil ob migrantsko politiko, protest zaradi prevelikega števila nezakonitih migrantov pa je organiziral tudi proti Golobovi vladi septembra letos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije