PRED GLASOVANJEM

Matjaž Nemec: Če nezaupnica ne bo uspela, bo ostala zagrenjenost

Pred razpravo o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše sta se soočila vodja poslanske skupine NSi in podpredsednik SD.
Fotografija: Matjaž Nemec, politik SD. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Matjaž Nemec, politik SD. FOTO: Voranc Vogel

Državni zbor bo razpravljal o konstruktivni nezaupnici s kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem, ki so jo vložile stranke LMŠ, SD, Levica, SAB in Desus. Tajno glasovanje dopušča presenečenje, a sodeč po javnih izjavah poslancev, nimajo potrebnih 46 glasov za zamenjavo vlade Janeza Janše.

Izredna seja o predlogu nezaupnice Janševi vladi se bo začela ob 10. uri. Po najavljenem času poslanskih skupin je pričakovati okoli deset ur razprave in morda še kakšen dodatek.

V oddaji Politično sta sodelovala Jožef Horvat in Matjaž Nemec FOTO: posnetek zaslona
V oddaji Politično sta sodelovala Jožef Horvat in Matjaž Nemec FOTO: posnetek zaslona
Predlagatelji nezaupnice imajo na voljo največ uro časa za dopolnilno obrazložitev predloga, prav tako lahko kandidat za mandatarja v eni uri predstavi programske zasnove svoje vlade. Premier Janša bo odgovoril na očitke iz nezaupnice ter predstavil svoj pogled na dosedanje delo vlade.
 

Če nezaupnica ne bo uspela, bo ostala zagrenjenost med ljudmi


Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSi, je v oddaji Politično na TV Slovenija, dejal, da se po štirih mesecih rožljanja z nezaupnico veselijo, da bo končno prišlo do sklepnega dejanja. Ali bodo glasovnice prevzeli, pa se bodo poslanci Nsi odločili v ponedeljek.

Preberite še:
image_alt
Erjavec zatrdil, da tokrat umikanja ne bo (VIDEO)


Matjaž Nemec, podpredsednik SD, pa je dejal, da gre pri nezaupnici za to, ali gremo po poti avtoritarne države, kot je to zadnjih deset mesecev, ali pa bomo iskali družbena soglasja ne glede na razlike. 

Če nezaupnica ne bo uspela, pa bo po njegovih besedah ostala zagrenjenost med ljudmi. V nasprotnem primeru pa imajo pripravljen 18-mesečni program, ki naj bi odgovoril na vse izzive, pred katerimi je Slovenija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije