NUJNO

Kot v nočni mori: dečka v Sloveniji ne upajo operirati

Mislili so, da mu bodo lahko pomagali v Mariboru, a so tam sklenili drugače. 
Fotografija: Jakob Zupan. FOTO: Jakobove sanje
Odpri galerijo
Jakob Zupan. FOTO: Jakobove sanje

Agonija družine Zupan se nadaljuje. Čeprav je bilo v četrtek rečeno, da bodo Jakoba operirali v mariborski bolnišnici, se je danes tamkajšnji ortoped odločil, da ga ne bo in da mora operacijo opraviti zdravnik, ki ga je že operiral. Ploščico, ki je zdrsnila iz kolka in je tik pred tem, da se izloči, pa je treba čim prej odstraniti, saj lahko v nasprotnem primeru pride do vnetja.


Kaj se je zgodilo Jakobu, ki bi moral biti v tem mesecu operiran v ZDA, smo poročali tukaj


Jakobova mati je pojasnila, da so na ZZZS že poslali vlogo za odobritev urgentnega leta v ZDA, kjer bi ga lahko operiral dr. Paley. »Upamo, da se bo zadeva rešila v čim krajšem času, saj je, dlje ko se čaka, večja nevarnost vnetja, iz katerega pa lahko nastanejo trajne posledice.« Družina se sicer vsem zahvaljuje za sporočila podpore, molitve in pozitivne misli. Ker operacijo plača ZZZS, nekaj denarja pa imajo tudi svojega, je za osnovne stroške poskrbljeno, zato denarja ne zbirajo. »Ker bi želeli Jakobu dati za sladoled, pa vam sporočam, da je Jakobov TRR se vedno aktiven. Hvala vsem za podporo,« so še zapisali.

Mama je imela prav


Jakobove težave je opazila njegova mati, saj se mu je ob brazgotini naredila bulica. Zdravnica je najprej mislila, da gre za lojnico, potem se je pojavil še hematom in ob vztrajanju matere, da na urgenci naredijo rentgen, so ugotovili, da ploščice, ki so mu jo vstavili v kolk, ni tam, kjer bi morala biti.

Jakob se je rodil brez kolka, prav tako mu ne raste zgornji del stegnenice. Leta 2016 ga je v ZDA operiral dr. Paley, prav v tem mesecu pa bi moral znova odpotovati tja na novo operacijo, a je bila zaradi razmer in epidemije prestavljena.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije