Jürjovško tržnico zakrivili turisti

Obiskovalci navdušeni nad ponudbo domačih dobrot in izdelkov. Naslednjič spet 26. junija, ko bodo vrtovi in sadovnjaki še bolj polni.
Fotografija: Tržnica bo vsak zadnji petek v mesecu, z izjemo pozimi.
Odpri galerijo
Tržnica bo vsak zadnji petek v mesecu, z izjemo pozimi.

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je kmetijsko območje, kjer sta dokaj razviti tudi obrtništvo in malo podjetništvo, počasi pa se prebuja turizem. Poleg naravnih in kulturnih znamenitosti, kot so mlin na veter in Etnološki muzej na Stari Gori ter Muzej stare tehnike v Bolehnečicih, se obeta kompleks s hiškami ob Blaguškem jezeru.


In tam, kjer so turisti, je potrebna tudi domača hrana in sploh domača ponudba različnih izdelkov, česar na območju občine Sveti Jurij ob Ščavnici ne manjka. Zato sta Turistično društvo Sveti Jurij ob Ščavnici in domača občina takoj po omilitvi ukrepov pripravila prvo Jürjovško tržnico, in ta je že navdušila obiskovalce, odzvalo pa se je 17 pridelovalcev.

Na novem parkirišču, kjer so se predstavili tudi mladi iz omenjene občine, obiskovalcem in ponudnikom ni mogel do živega niti rahel dež. Kot sta nam povedala predsednik TD Sv. Jurij ob Ščavnici Janez Mir in tamkajšnji župan Anton Slana, je »začetek bil več kot dober«. Zato bo tržnica potekala vsak zadnji petek v mesecu, razen pozimi. Z novo pridobitvijo so bili zadovoljni tudi obiskovalci, ki niso ostali lačni in še zlasti žejni, saj so ponudniki premierno stregli brezplačne degustacijske porcije.

Mnogi so s seboj odnesli veliko zanimivih reči, saj so poleg prehrambnih izdelkov in pridelkov lahko kupili vina, med, cvetje, sadike, vrtnine ter izdelke domače obrti. Že 26. junija, ko bo naslednja, druga Jürjovška tržnica, bodo vrtovi in sadovnjaki še bolj polni, tako da organizatorji pričakujejo še večjo udeležbo ponudnikov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije