(NE)NAKLONJENOST

Zakaj je v Sloveniji mnogim Putin bližje kot Nato? Janša vse pojasnil

Slovenija od povprečja odstopa glede naklonjenosti prebivalstva Natu.
Fotografija: Putin je mnogim bližje kot zveza Nato, je prepričan Janša. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters/Voranc Vogel
Odpri galerijo
Putin je mnogim bližje kot zveza Nato, je prepričan Janša. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters/Voranc Vogel

Slovenija je lani za obrambo namenila 1,33 odstotka BDP, kar jo še vedno uvršča med članice Nata z najnižjimi izdatki za vojsko. Še bolj pri repu seznama je Slovenija glede naklonjenosti prebivalstva Natu. Približno 52 odstotkov Slovencev bi namreč v primeru referenduma glasovalo za obstanek v zvezi, kaže v tem tednu objavljeno poročilo Nata. 

Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters
Vladimir Putin. FOTO: Mikhail Metzel Via Reuters

Ob tem naj dodamo, da se bo prihodnji teden predsednik vlade Robert Golob z generalnim sekretarjem Nata Jensom Stoltenbergom srečal na sedežu Nata v Bruslju. Glavne teme pogovora bodo priprave na Vrh Nata v Washingtonu julija letos, delitev bremen, Ukrajina, Zahodni Balkan, Indopacifik ter druga aktualna vprašanja.

image_alt
Na Prešernovem trgu slavili Putina, govorila tudi bivša poslanka Levice Violeta Tomić (VIDEO)

Glede na te podatke se je oglasil predsednik SDS. Janez Janša je tako na omrežju X objavil podatke iz raziskave, ki je spraševala državljane, kako bi glasovali o članstvu v zvezi Nato in podatek, kdaj bo predsednik vlade obiskal sedež te zveze v Bruslju. »Od vseh članic zveze Nato je samo še Črna Gora bolj komunistična od Slovenije. Žalostno in šokantno obenem. V času, ko je grožnja z vzhoda spet resna, je to nevarno. Naslednje 3 slike pa razložijo, zakaj je temu tako in zakaj je mnogim tovarišem Putin bližje kot partnerji v NATO

Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel
Janez Janša. FOTO: Voranc Vogel

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije