NEKAJ ZIMSKE IDILE

Gregorčič napovedal, koliko snega lahko pričakujemo v nedeljo in kje bo snežilo

V prihodnjem tednu bodo dnevne temperature kar 10 do 15 °C nižje kot v tem tednu. Ohladitev bo od severa zajela velik del Evrope in segla vse do severnega Sredozemlja.
Fotografija: Meteorolog Branko Gregorčič. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Meteorolog Branko Gregorčič. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Velika sprememba vremena, ki prihaja v nedeljo, bo verjetno prinesla prve snežne padavine. Dežurni meteorolog Branko Gregorčič je za Slovenske novice pojasnil, da se trenutna napoved sneženja omejuje le na najvišje predele. 

»Sneg bo v nedeljo zvečer padal le v gorah, meja pa bo okoli 1500 metrov nad morjem,« je napovedal Gregorčič. Snežilo bo tudi v visokogorju, kjer pa bo nad 2000 metri nadmorske višine zapadlo okoli 10, največ 20 centimetrov snega. 

Če se napovedi uresničijo, bi pobelilo vrhove Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp in tudi Pohorje.

V nedeljo se bo močno ohladilo, a bo ta sneg pred zimo najverjetneje že pobralo, pravi Gregorčič.

Nova možnost sneženja v gorah se po napovedih obeta morda že od sredine prihodnjega tedna naprej, a tega ni mogoče še z gotovostjo potrditi, saj se napovedi še spreminjajo.

V nižinah bo deževalo, ohladilo se bo

Medtem ko se v gorah za nedeljo napoveduje sneg, bo po nižinah oblačno s padavinami, sprva bodo vmes tudi nevihte. Predvidoma bo večinoma padlo od 20 do 50 litrov dežja na kvadratni meter, a se napovedi količine padavin še precej spreminjajo, piše Arso.

V ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, od torka do petka pa se bo njihova verjetnost občasno znova povečala. Hladno bo, jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa okoli 10 °C. Na Primorskem bo pihala burja.

V prihodnjem tednu bodo dnevne temperature kar 10 do 15 °C nižje kot v tem tednu. FOTO: Arso
V prihodnjem tednu bodo dnevne temperature kar 10 do 15 °C nižje kot v tem tednu. FOTO: Arso

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije