IZREDNE RAZMERE

Ali bodo trgovine med nedeljo in torkom odprte?

Znano, kakši odpiralni časi veljajo.
Fotografija: FOTO: Monticelllo Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Monticelllo Getty Images

Vlada je ponedeljek, 14. avgusta, razglasila za dan solidarnosti in dela prost dan. Takoj se je postavilo vprašanje, ali bodo na ta dan trgovine odprte. Zaradi izrednih razmer je namreč vlada z odredbo dovolila trgovcem odprtje trgovin tudi na nedelje, praznike in dela proste dni, kar je bilo doslej z zakonom o trgovini prepovedani.

Hofer

Vseh 91 trgovin trgovske verige Hofer bo odprtih v nedeljo, 13. avgusta, med 8. in 15. uro. V ponedeljek in torek, 14. in 15. avgusta, bodo vse trgovine zaprte. Z odprtjem trgovin v nedeljo bomo preprečili, da bi bile živilske trgovine zaprte tri zaporedne dni, in tako kupcem omogočili, da jim ne bo treba vseh nakupov opraviti v soboto. S tem bomo razbremenili tudi naše sodelavke in sodelavce, ki bodo delali v soboto. Ključno pri naši odločitvi pa je, da z zaprtjem trgovin 14. in 15. avgusta našim zaposlenim kot tudi dobaviteljem omogočimo dva zaporedna prosta dneva za reševanje težav po poplavah oziroma za solidarno pomoč drugim, so sporočili javnosti.

Tuš

Njihove trgovine na območjih, ki so jih prizadele poplave, so do preklica odredbe odprte ob nedeljah in praznikih s skrajšanim delovnim časom, torej tudi to nedeljo, ponedeljek in torek. Seznam in delovni čas trgovin, ki bodo odprte ob nedeljah in praznikih, je objavljen na njihovi spletni strani.

Lidl

Lidlove trgovine bodo zaradi dneva solidarnosti in praznika zaprte v ponedeljek, 14., in v torek, 15. avgusta. V nedeljo, 13. avgusta, pa bo med 8. in 13. uro, odprtih 12 Lidlovih trgovin. To so: Lidl Kamnik, Lidl Škofja Loka, Lidl Ravne na Koroškem,Lidl Celje Mariborska, Lidl Žalec, Lidl Slovenj Gradec, Lidl Litija, Lidl Ljubljana Rudnik, Lidl Ljubljana BTC, Lidl Kranj Koroška, Lidl Domžale in Lidl Velenje.

Spar

V Sparu Slovenija bodo v ponedeljek, 14. avgusta, med 8. in 13. uro odprli vse trgovine po Sloveniji z izjemo franšizne trgovine SPAR Partner Nazarje, ki do nadaljnjega ostaja zaprta. Ostajajo pa zaprte v nedeljo, 13. avgusta, in na praznični torek, 15. avgusta, z izjemo pri dveh franšiznih trgovinah (Spar Partner Komenda in Spar Partner Muta), ki bosta odprti tudi v nedeljo in v torek. Z odprtjem trgovin v ponedeljek po skrajšanem delovnem času bodo v Sparu kupcem omogočili nakup nujnih dobrin med dvema dela prostima dnevoma, hkrati tudi počitek zaposlenim in možnost, da solidarnostno pomagajo prizadetim v poplavah. Pred odločitvijo smo se o tem posvetovali tudi s sindikati, so še sporočili javnosti.

Mercator

Iz Mercatorja so sporočili, da bodo njihove trgovine odprte tudi v nedeljo, 13. avgusta. Poslovalnic ne bodo odprli povsod po Sloveniji, ampak samo v tistih krajih, ki so jih prizadele ujme. Njihov delovni čas bo od 8. do 13. ure. V nedeljo bodo na ogroženih območjih izbrane Mercatorjeve trgovine odprte od 8. do 13. ure (17 trgovin). V ponedeljek bo od 8. do 15. ure odprti vsi Mercatorjevi hipermarketi in supermarketi ter trgovine na ogroženih območjih (skupaj 196 trgovin pretežno z živili). V ponedeljek bodo za zagotovitev dostave pravnim osebam, ki bodo delovale (bencinski servisi, trgovci, javni naročniki, …), od 8. do 12. ure odprte tudi vse enote Mercatorjeve veleprodaje C&C (13 lokacij). Na praznični torek bodo vse Mercatorjeve trgovine zaprte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije