OBLETNICA

90 let rotarijstva na Slovenskem

V bogati zgodovini je podpiralo slovensko družbo z denarno pomočjo.
Fotografija: Leta pomoči tudi mladim talentom iz okolij z manj priložnostmi FOTO: Arhiv Rotary
Odpri galerijo
Leta pomoči tudi mladim talentom iz okolij z manj priložnostmi FOTO: Arhiv Rotary

Devetdeset let ste predani dobrodelnosti, človekoljubju in visokim etičnim standardom. Vaši vodili nesebično pomagati in največ pridobi tisti, ki najbolje pomaga, sta še kako pomembni tudi v danih zdravstvenih razmerah. Vse to je vredno velikanske pohvale. Izvajate za vse nas pomembne projekte, ki celovito spreminjajo naše skupnosti na bolje. Sprejmite moje najbolj iskrene čestitke za svoje neprecenljivo vsakodnevno prizadevanje za naš skupni boljši jutri,« je ob visokem jubileju rotarijstva na Slovenskem v čestitki zapisal slovenski predsednik Borut Pahor.

Pol stotnije društev

Danes v Sloveniji deluje skupno 49 Rotary klubov, ki so povezani v Zvezi Rotary klubov Slovenije. V distriktu 1912, ki združuje Slovenijo in Severno Makedonijo, je 1500 rotarijcev, ki v več kot 70 klubih v sodelovanju z mladimi v Rotaract in Interact klubih in v številnih projektih pomagajo ljudem in skupinam, potrebnim pomoči, podpirajo pa tudi mlade talente iz okolij z manj priložnostmi. Vsako leto v dobrodelne namene vložijo približno milijon evrov, ob tem pa opravijo tudi zajetno število prostovoljnih ur.


Leta pomoči tudi mladim talentom iz okolij z manj priložnostmi FOTO: Arhiv Rotary
Leta pomoči tudi mladim talentom iz okolij z manj priložnostmi FOTO: Arhiv Rotary
Guverner Distrikta 1912 Iztok Seljak o načrtih med drugim pove, da se osredotočajo na štiri ključna področja. »Ta področja zajemajo skrb za okolje (planet, naravo, habitat), za zdravje (zdrav način življenja), za moralo in etiko, kulturo in umetnost ter skrb za sočloveka (mlade, nadarjene, starejše, deprivilegirane, nemočne ...).« Kot še pravi, »to ni tek na kratke proge, zato se k tej viziji in njenemu uresničevanju zavezujemo sedanji ter prihodnji guvernerji distrikta«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije