PEDOFILIJA

Na hrvaškem otoku spolno nadlegoval otroke?

Policisti so duhovnika prijeli.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist

HVAR – Škofija na hrvaškem otoku Hvar je danes sporočila, da so policisti prijeli duhovnika iz njihove škofije, ki je osumljen pedofilije. Hvarski škof Petar Palić je izrazil obžalovanje in sočutje z osebo, ki je bila spolno zlorabljena, kot tudi z njeno družino, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost hvarske škofije.

Hvarska škofija je sporočila, da so prejeli obvestilo o prijetju in kriminalistični preiskavi enega od hvarskih duhovnikov zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje proti otrokom in mladoletnikom. Kot so dodali, je škof Perić v skladu s kanonskim pravom sprožil vse ukrepe proti duhovniku, kot jih določa zakonodaja katoliške cerkve.

Perić je poudaril svoje brezkompromisno stališče pri soočanju s tovrstnimi spolnimi zlorabami, ki močno kalijo zaupanje in odnose znotraj cerkvene skupnosti, je še poročala hrvaška katoliška agencija Ika.

Tudi splitsko-makarska škofija je pred nekaj tedni objavila, da so suspendirali enega svojih duhovnikov zaradi pedofilije, potem ko so o zlorabi javno spregovorile njegove žrtve.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije