NEVARNO POČETJE

V avtu našli neodzivnega voznika, »gas« je tiščal do konca

V stoječem avtomobilu je bil močno vinjen moški. Na gorenjski avtocesti vožnja v napačno smer.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Gorenjski policisti so v četrtek opoldne na avtocesti obravnavali vožnjo v napačno smer. Voznik je na Hrušici v smeri Lipc zapeljal v napačno smer. Policisti so kršitev zaznali sami, na nevarnost pa so se odzvali v trenutku. Voznik je bil na bencinskem servisu tako že izločen iz prometa.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku je bil negativen, odrejen pa je bil še strokovni pregled. Zaradi kršitve bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Še en nevaren primer voznika pa so pozno popoldne obravnavali tudi kranjski policisti. Prijavitelj je sporočil, da je ob cesti ustavljen osebni avtomobil, motor je v prostem teku, »gas« je pritisnjen do konca, voznik pa neodziven. Kot že večkrat doslej se je izkazalo, da ne gre za zdravstvene težave, ampak precejšnjo mero alkohola.

Pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,70 mg/l. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Občanu se policisti zahvaljujejo za informacijo.

Ostanite doma

Policisti so neprestano prisotni na terenu in zagotavljajo varnost v prometu ter javni red, še dodaja PU Kranj. Udeležence pozivajo, naj ravnajo odgovorno in upoštevajo prometna pravila, sicer pa naj zaradi aktualne epidemiološke situacije v največji meri ostajajo doma.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije