Ukradli model motornega in jadralnega letala

Vlomilci obiskali prostore ajdovskega društva. Neznanci so se znesli nad inventarjem.
Fotografija: Izginila sta modela letal. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Izginila sta modela letal. Fotografija je simbolična. FOTO: Oste Bakal

Z novogoriške policijske uprave poročajo o dveh vlomih v Spodnji Idriji, kjer so se neznanci znesli nad inventarjem, in o vlomu v prostore društva v Ajdovščini, od koder sta izginila modela motornega in jadralnega letala. Neznanec ali več njih je v prostore ajdovskega društva vdrl v noči na torek, tako da je vlomil vhodna kovinska vrata.

Iz prostorov je ukradel model motornega letala kawasaki in model jadralnega letala, drobni material in drugo orodje. S tem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode. Okoliščine kaznivega dejanja ajdovski policisti še preiskujejo in bodo po preiskavi podali kazensko ovadbo na novogoriško tožilstvo.
Neznanci so se znesli nad inventarjem. Fotografija je simoblična. FOTO: Tomi Lombar
Neznanci so se znesli nad inventarjem. Fotografija je simoblična. FOTO: Tomi Lombar


O vlomu v dva prostora društva v Spodnji Idriji pa so može v modrem obvestili v torek zvečer. Ugotovili so, da je za zdaj neznanci storilec vdrl minuli mesec in se znesel nad inventarjem. Poškodoval je pohištvo, stene objekta in pohištvo porisal z grafiti, sprožil gasilni aparat in ukradel računalniško opremo. Društvo je oškodoval za približno 800 evrov.
Idrijski policisti preiskujejo tudi vlom v drugi prostor v istem objektu. Tudi v tem primeru je neznanec februarja nasilno vstopil in se znesel nad inventarjem, razmetal stvari in odnesel ear sprejemnik, znamke DB, v vrednosti 500 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije