POŽAR

Sredi noči zagorelo v kuhinji (FOTO)

Sosedje so takoj stopili skupaj, pomagala tudi kranjska civilna zaščita.
Fotografija: Ogenj je kuhinjo uničil.
Odpri galerijo
Ogenj je kuhinjo uničil.

Prebivalci ene od najbolj prometnih ulic, ki pelje skozi Stražišče pri Kranju, si bodo noč na soboto zapomnili, kajti okoli polnoči je zagorelo v eni od družinskih hiš v Ješetovi ulici. Zaradi dima, ki je zajel okolico, so za nekaj ur evakuirali tudi prebivalce dveh bližnjih hiš – pod streho so jih sredi noči takoj sprejeli dobri sosedje. Goreti je začelo v kuhinji, od koder se je ogenj razširil na mansardno stanovanje in uničil tudi ostrešje.

Kot so v soboto dopoldne sporočili s kranjske policijske uprave, je bil v hiši, ki je delno pogorela, en stanovalec. Dobil je lažje opekline, zdravniško pa so ga oskrbeli tudi zaradi tega, ker je vdihaval dimne pline. Jutro po nesrečnem dogodku je bil lažje poškodovani, po neuradnih podatkih polnoletni sin lastnikov hiše že v Stražišču.

Kot nam je povedal Andraž Šifrer, poveljnik kranjskih poklicnih gasilcev, so poleg poklicnih gasili prostovoljci iz šestih kranjskih društev. »Ko so gasilci prišli do objekta, je bil ogenj že popolnoma razvit,« je o obsežni intervenciji, ki jo je vodil Nejc Štremfelj, povedal poveljnik kranjskih gasilcev. Eno uro so potrebovali, da so pogasili plamene, sledilo je iskanje morebitnih žarišč in požarna straža, ki je Stražišče zapustila zjutraj. V intervenciji je sodelovalo 59 gasilcev.

Lastnika hiše, ki so ju sredi noči obvestili o požaru in sta se zgodaj zjutraj že vrnila domov, sta si v soboto v družbi sosedov ogledovala posledice divjanja ognja. Še močno pod vtisi minule noči sta nam lahko povedala le, da so sosedje takoj stopili skupaj, in se zahvalila vsem, ki so jim pomagali.

Kot rečeno je ogenj uničil prvo nadstropje, mansardno stanovanje in ostrešje stanovanjske hiše. Družini je pomoč pri iskanju začasnega bivališča ponudil kranjski štab civilne zaščite, čeprav so v soboto zjutraj še upali, da bodo to zimo lahko preživeli v prvem nadstropju domače hiše.

Sašo Govekar, vodja službe za zaščito in reševanje v Kranju, nam je povedal: »Na terenu so bili tudi naši člani in so urejali začasno nastanitev.« Dodal je, da so stanovalcem že ponudili intervencijsko nastanitev v kranjskem dijaškem domu, če bo treba, pa jim bodo ponudili tudi nadomestno stanovanje.

V Kranju je služba za zaščito in reševanje podobno priskočila na pomoč že lani poleti – takrat je v naselju Planina ogenj močno poškodoval enega od blokov, kjer je bilo uničenih več stanovanj. Po tistem požaru so tri družine nekaj mesecev preživele v dijaškem domu, je pojasnil Sašo Govekar. Tudi on se je zahvalil sosedom v Stražišču, ki so v noči na soboto takoj pomagali sokrajanom v stiski. 
Gasilci so požar ukrotili v eni uri, do jutra je v Stražišču ostala požarna straža. FOTOGRAFIJI: Gars Kranj
Gasilci so požar ukrotili v eni uri, do jutra je v Stražišču ostala požarna straža. FOTOGRAFIJI: Gars Kranj

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije