Potrjeno: ogenj je bil podtaknjen

V Mezgovcih gorela garaža in gospodarsko poslopje. Neprevidni 78-letnik pridelal škodo in ovadbo.
Fotografija: V podtaknjenem požaru v Mezgovcih je na lesenem objektu nastalo za 500, na garaži pa za okoli 7000 evrov škode. FOTO: Pgd Mezgovci ob Pesnici
Odpri galerijo
V podtaknjenem požaru v Mezgovcih je na lesenem objektu nastalo za 500, na garaži pa za okoli 7000 evrov škode. FOTO: Pgd Mezgovci ob Pesnici

V noči na ponedeljek, bilo je okoli 23.30, je zagorela garaža v naselju Mezgovci ob Pesnici v občini Dornava. V požaru so zgoreli celotno ostrešje, manjša kuhinja, ki je bila v garaži, kolesi in trampolin. Zaradi vetra se je požar razširil še na ostrešje meter oddaljenega lesenega gospodarskega poslopja, velikega približno 10 krat 30 metrov.

Ostrešje je zagorelo, vendar so gasilci PGD Mezgovci, PGD Dornava in PGD Polenšak ogenj še pravočasno pogasili. Kot so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, je objekt, velik okoli 25 kvadratnih metrov, popolnoma zgorel.


Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl je sporočil, da je po nestrokovni oceni na lesenem objektu nastala škoda v višini 500 evrov, na garaži pa okoli 7000 evrov. Po temeljitem ogledu kraja pogorišča so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil požar podtaknjen. Zaradi tega obravnavajo kaznivo dejanje požiga.
 

Čistil peč, povzročil požar


V ponedeljek pa je 78-letni domačin iz Štatenberga v občini Makole požar povzročil nehote, ko je čistil peč. Pepel je iz kurilnice odnesel približno 30 metrov stran od hiše in ga stresel na tla, a zaradi močnega vetra ga je odneslo dva metra stran do shranjenih desk. Ker je bila med pepelom žerjavica, so se vžgale in začele goreti. Bilo jih je okoli 10 kubičnih metrov. Ogenj so pogasili gasilci PGD Makole in PGD Laporje, poškodovanega pa je okoli pet kubičnih metrov lesa.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Maribor, škoda znaša okoli 5000 evrov. Dodal je, da bodo policisti neprevidnega domačina ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije