TRAGEDIJA

Potrjena identiteta mrtvega moškega v bližini potoka, star je bil komaj 35 let

O ugotovitvah bodo policisti po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Kot smo že poročali, so bili novomeški policisti 6. avgusta okoli 21. ure obveščeni, da je bil v Ivanji vasi v neposredni bližini potoka Temenica najden mrtev moški.

»Zdravnik na truplu ni ugotovil znakov nasilja, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji. Policisti so potrdili identiteto 35-letnega moškega z območja Mirne Peči in nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin,« javnosti sporočajo s PU Novo mesto. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Kot so naknadno pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU), dosedanji podatki kažejo, da je bila njegova smrt posledica poplav.

Ujme vzele več življenj

Obilno deževje in poplave so doslej terjali več življenj. V soboto so na obrežju Save na območju Tomačevega v Ljubljani nekaj sto metrov od bivališča, ki ga je imel na obrežju reke, našli mrtvega moškega. Tudi v tem primeru kaže, da je smrt posledica poplav.

Enako velja za smrt ženske na območju Kamnika, ki so jo v petek našli v bližini njene hiše.

V nedeljo pa so v jami greznice na območju Most pri Komendi našli mrtvega moškega. Kot so pojasnili na GPU, je moški umrl med opravljanjem del pri sanaciji posledic poplav.

Z vremenskimi razmerami je sicer povezana tudi smrt dveh nizozemskih planincev, ki so ju minuli teden našli mrtva na območju med Malim in Velikim Draškim. Njuna smrt je bila po do sedaj znanih podatkih posledica nesreče in slabih vremenskih razmer, so še pojasnili na GPU.

Policijski postopki v povezavi s temi primeri sicer še potekajo, preverjajo se okoliščine dogodkov, o ugotovitvah pa bodo obvestili državno tožilstvo.

image_alt
Na območju Tomačevega danes našli mrtvega moškega. V poplavah doslej umrle štiri osebe

image_alt
Odpravljal posledice poplav, končalo se je tragično

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije