PIJAN ZA VOLANOM

Pijan kot čep že navsezgodaj napihal

Policisti so ob osmih zjutraj ustavili voznika s skoraj dvema promiloma alkohola. Neslavni rekorder je možem postave padel v roke na Ptuju, napihal je 1,19 mg/l.
Fotografija: Moški, ki so ga ustavili v Logatcu, se z rezultatom alkotesta ni strinjal. FOTO: LJUBO VUKELIČ
Odpri galerijo
Moški, ki so ga ustavili v Logatcu, se z rezultatom alkotesta ni strinjal. FOTO: LJUBO VUKELIČ

LJUBLJANA – Policisti so v Logatcu med kontrolo prometa ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila in mu med postopkom odredili preizkus z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel moški v litru izdihanega zraka 0,64 miligrama alkohola, a se voznik z rezultatom ni strinjal. Policisti so ga hoteli poslati na strokovni pregled, tega pa je moški zavrnil. Prislužil si je pridržanje, možje postave so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega bodo na pristojno sodišče naslovili obdolžilni nalog. Ker je med vožnjo uporabljal mobilnik, je zaradi tega prejel še plačilni nalog.

Policisti imajo te dni precej opravka s pijanimi vozniki.
Policisti imajo te dni precej opravka s pijanimi vozniki.

S pijanim voznikom so imeli opravka tudi gorenjski policisti in to že ob osmi jutranji uri. Ustavili so ga v Kranju, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je moški vozil z 0,90 miligrama alkohola v izdihanem zraku, za nameček pa še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli. Še več alkohola je imel v organizmu 42-letnik, ki so ga ustavili ptujski policisti.

V izdihanem zraku je imel 1,19 miligrama alkohola, tudi on pa je za volan sedel brez veljavnega vozniškega dovoljenja, avto, ki ga je vozil, pa ni bil registriran. Policisti so mu ga zasegli in zoper 42-letnika na pristojno sodišče naslovili obdolžilni predlog. Še enega, ki je pijan ogrožal svojo varnost in varnost drugih udeležencev, so ustavili policisti na gorenjski avtocesti pri Radovljici. V izdihanem zraku je imel moški 0,68 miligrama alkohola in odpeljali so ga v pridržanje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije