ZAPOSLOVNJE TUJCEV

Delavce na gradbišču je zaposloval na črno

Nekateri delavci iz Severne Makedonije brez urejenega delovnopravnega statusa. Kršitev zakonodaje, ki ureja prebivanje in zaposlovanje tujcev.
Fotografija: Samostojni podjetnik je storil kaznivo dejanje zaposlovanja na črno. Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Samostojni podjetnik je storil kaznivo dejanje zaposlovanja na črno. Simbolična fotografija. FOTO: Leon Vidic

Policisti novogoriške postaje za izravnalne ukrepe so v začetku tega meseca skupaj z bovškimi kolegi na enem od gradbišč na Bovškem ugotovili kršitev zakonodaje, ki ureja prebivanje in zaposlovanje tujcev v Republiki Sloveniji. Med nadzorom so med drugim ugotovili, da posamezni delavci na gradbišču, vsi državljani Severne Makedonije (stari 35, 47, 51 in 56 let), nimajo urejenega delovnopravnega statusa.

Obstajali so razlogi za sum, da je njihov delodajalec, gre za samostojnega podjetnika z območja novogoriške policijske uprave, s tem, da jih je zaposlil in jih ni prijavil v ustrezna zavarovanja, storil kaznivo dejanje zaposlovanja na črno. Prav tako so možje postave ukrepali zoper posamezne tuje državljane zaradi kršitve določil zakona o tujcih in zakona o prijavi prebivališča. V nadzoru so s policisti sodelovali tudi uslužbenci Fursa, ki so prav tako izvedli določene ukrepe zoper tuje delavce, skladno s svojimi pristojnostmi.

Samostojni podjetnik je storil kaznivo dejanje zaposlovanja na črno. Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik
Samostojni podjetnik je storil kaznivo dejanje zaposlovanja na črno. Simbolična fotografija. FOTO: Jože Suhadolnik

O zadevi je policija obvestila pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki usmerj predkazenski postopek, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije