PODTAKNJEN POŽAR?

Požar uničil šest avtov

V Trbovljah ponoči zagorelo pri nekdanjem hotelu. Meščani se bojijo, da je bil na delu spet požigalec.
Fotografija: Škoda je ogromna.
Odpri galerijo
Škoda je ogromna.

TRBOVLJE – Trboveljski gasilci so se izkazali tudi pri reorganizaciji. Pod vodstvom novega vodje Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje mesto s poklicnim jedrom Simona Lasa, ki je gasilsko krmilo prevzel pred kratkim, so uspešno opravili intervencijo pri nekdanjem trboveljskem hotelu in preprečili večjo nesrečo.

V četrtek zgodaj zjutraj je zagorelo na parkirišču tik ob stavbi, ki so jo pred leti iz nekdanjega hotela spremenili v stanovanjsko. Zagorel je eden od parkiranih avtomobilov, nato se je ogenj razširil na druga vozila in se lotil tudi stavbe.

»Ob približno pol treh zjutraj sem zaslišal glasno pokanje in sprva mislil, da razgraja kakšna mladina s kontejnerji in podobno. Opazil sem, da se kadi, nato še ogenj. Takoj sem poklical 112 in so fantje rekli, da so gasilci že na poti,« nam je povedal Trboveljčan Pavel Ambrož.

Policija je zaradi preiskave zaprla območje požara. FOTOGRAFIJE: Roman Turnšek
Policija je zaradi preiskave zaprla območje požara. FOTOGRAFIJE: Roman Turnšek
Policisti so zaprli cesto okrog stavbe, prišli so tudi forenziki in predstavniki upravnika stavbe. »Gasilci smo bili o dogodku obveščeni ob 2.40, ob 2.45 je bil že izvoz. Na teren je šlo 16 gasilcev, poklicnih in prostovoljnih, še nekaj jih je bilo v pripravljenosti,« je povedal Simon Las. Med krajani se je hitro raznesel glas, da je bil požar podtaknjen, in sicer z ljubezenskim ozadjem. Podobna nesreča se je primerila nedolgo nazaj, pred kakšnimi 15 dnevi, tudi v naselju Sallaumines. Tudi tam naj bi nekdo osebni avto polil z vnetljivo tekočino in zažgal.

Škoda je nastala tudi na nekdanjem hotelu.
Škoda je nastala tudi na nekdanjem hotelu.
Šest avtomobilov je povsem zgorelo, nekaj škode je tudi na pročelju stavbe. »Od vročine so popokale šipe, osmojeni sta fasada in notranjost stanovanj na tej strani. Stanovanja k sreči niso uničena, nekaj je počrnelih sten tudi v notranjosti. Avto, ko zagori, je takoj vročine 1000 stopinj, poči kakšen air bag in podobno, da ne govorim o bencinu. V stavbi na srečo ni gorelo, bil je le dim. Na sosednje stavbe ni šlo nič,« je razložil Las. Kljub temu so evakuirali 30 stanovalcev, občina je ponudila namestitve, a kot kaže, ne bodo potrebne.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije