DNK TEST

Dokazal, da je sin slavnega pevca

Maurice Gibb je Nicka spočel v divjih 60. letih. Vdova člana skupine Bee Gees preprečila preiskavo.
Fotografija: Skupina Bee Gees je v 70. letih zanetila disko evforijo. FOTO: guliver/cover images
Odpri galerijo
Skupina Bee Gees je v 70. letih zanetila disko evforijo. FOTO: guliver/cover images

Že dve leti je bil skoraj povsem prepričan, da je biološki sin pokojnega Mauricea Gibba, enega izmed treh bratov skupine Bee Gees, ki so v 70. letih proslavili disko glasbo. »Verjetnost, da sta oče in sin, je 95,2-odstotna,« so Nicku Endacottu pokazali testi obrazne prepoznave, pa tudi Nick je na obrazu začel zapažati podobnosti s pokojnim zvezdnikom, kot mu je postajalo jasno, od kod njegova strast in dar za glasbo, s katero si služi kruh. A želel je biti 100-odstoten, zato je podjetju, ki se ukvarja z genealogijo in testiranjem DNK, poslal vzorec svoje sline in prejel rezultate, in sicer da je nedvomno Gibbov sin. Istemu podjetju za genske analize je namreč že pred leti vzorec sline poslal tudi Adam Gibb, ki se je rodil v pevčevem zakonu z Yvonne. Njegov vzorec se je 100-odstotno ujemal z Nickovim.


Zgodba se je začela pisati že pred 52 leti, ko se je Patti Nolder, producentka glasbenega studia, v divjih 60. letih gibala med londonsko glasbeno smetano ter se zapletla v skrivno romanco z Mauriceom. Rodil se jima je sin, a Patti, nepripravljena na materinstvo in samohranilstvo, je dečka dala v posvojitev. Nick z rojstnim imenom Aaron Conway je odraščal na angleškem podeželju s tremi brati in sestrami, ne da bi vedel, čigav potomec je. Čeprav je odraščal v ljubečem okolju, ga je v zrelih letih čedalje bolj kljuvalo vprašanje, kdo so njegovi biološki starši. Začelo se je skoraj dve desetletji dolgo brskanje. Sprva je 2003. izsledil biološko mamo, ta pa mu je po prigovarjanju zaupala, da ga je spočela z glasbenikom Chrisom Andrewsom. Njene besede so izsledki DNK-raziskave leta 2009 postavili na laž, Nick pa se je po resnico odpravil k Pattijini sestri, svoji teti Alison, ki je mu je povedala ime očeta: Maurice Gibb.
Nick, ki je začel igrati že pri šestih letih, končno ve, po kom je podedoval glasbeni talent. FOTO: facebook
Nick, ki je začel igrati že pri šestih letih, končno ve, po kom je podedoval glasbeni talent. FOTO: facebook


Teti je verjel, njeno pričanje so potrdili trije testi obrazne prepoznave, a želel je biti 100-odstotno prepričan, zato je računal na vzorec Barryja Gibba, edinega še živega izmed bratov Gibb, vendar je testiranje preprečila Mauriceova vdova Yvonne.
Nick zato vzorca za primerjavo ni imel, a je vseeno poslal svojo slino na teste DNK. In doživel presenečenje vseh presenečenj. »Ko so mi poslali rezultate testiranja, nisem mogel verjeti svojim očem. Prevzela sta me neizmerno olajšanje in občutek izpolnjenosti. Pojma nimam, čemu je Adam poslal svoj vzorec, iz podjetja so mi sporočili, da je to storil že pred leti. Po dolgem iskanju in tavanju naposled vem, od kod izviram, poznam svojo identiteto,« je dejal Nick, ki je dobil potrditev, da je Adamov polbrat in Mauriceov sin.


Kot Barry Gibb se tudi Nick bori z revmatoidnim artritisom.<br />
FOTO: guliver/getty images
Kot Barry Gibb se tudi Nick bori z revmatoidnim artritisom.
FOTO: guliver/getty images

»Želel sem vedeti resnico in se seznaniti z zdravstveno zgodovino svoje družine. Prejšnji mesec so mi diagnosticirali revmatoidni artritis, s katerim živi tudi Barry Gibb. Če bi resnico o očetu poznal prej, bi morda lahko pravočasno ukrepal,« je dejal in dodal, da mu nikoli ni šlo za denar. »Poleg tega so me starši uradno posvojili, zato v nobenem primeru ne bi imel pravic do denarja. Hotel sem le vedeti, kdo je moj oče.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije