Slovenski pozdrav na pol poti

Koronavirus je prekrižal načrte ustvarjalcem oddaje z narodno-zabavno glasbo. V njej so se za finale festivala SPV nova generacija predstavljali mladi ansambli.
Fotografija: V finale je strokovna komisija že poslala Dolenjskih 5 s polko.
Odpri galerijo
V finale je strokovna komisija že poslala Dolenjskih 5 s polko.

Letos res nikomur in nič ne gre tako, kot je bilo zamišljeno. Žal so morali zaradi koronavirusa snemanje oddaj Slovenski pozdrav pod streho Avsenikove gostilne v Begunjah prekiniti tudi ustvarjalci te razvedrilne glasbene oddaje, v kateri so že začeli predstavljati mlade ansamble nove generacije, ki so se potegovali za vstopnico v finale festivala Slovenska polka in valček 2020 – #nova generacija.
Krimski lisjaki so si z valčkom priborili nastop v finalu SPV.
Krimski lisjaki so si z valčkom priborili nastop v finalu SPV.

Kot je povedal urednik oddaje Andrej Hofer, so vsa snemanja, ki so jih predvidevali marca in aprila, za zdaj odpovedana. Zelo vprašljiva so tudi snemanja oddaj maja, če se bo zdravstvena kriza še nadaljevala.

Kakor koli, ustvarjalci seveda še upajo, da bodo predstavitve ansamblov pripeljali do konca in prav tako izpeljali festival, čeprav bo to morda v jesenskih mesecih. A trenutno še vse visi v zraku in nemogoče je kar koli napovedati.


Do zdaj se je s svojimi polkami predstavilo šest mladih ansamblov, in sicer Dolenjskih 5, Plus, Polkaholiki, Slovenke, Raubarji in Vrli muzikantje, v finale pa sta se od naštetih uvrstila le dva, in sicer Raubarji s polko z naslovom Tako posebna avtorjev Blaža Jenkoleta in Igorja Pirkoviča ter Ansambel Dolenjskih 5 s polko z naslovom Zate avtorjev Marjana Turka in Mateja Kocjančiča. Z valčki so se predstavili le trije, in sicer Ansambel Štravs, Krimski lisjaki in Pvaninski abuhi, v finale festivala Slovenska polka in valček pa sta strokovna komisija, ki jo sestavljajo Matjaž Robavs, Matej Rihter - Riki, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, ter komisija radijskih ter televizijskih postaj poslali valček Krimskih lisjakov z naslovom Meglice avtorja Franca Kramerja.


Na nastop pa še čakajo ansambli Trenutek, Udar, Povratniki, Razplet, S.O.S. kvintet in Prisrčniki s polkami ter Topliška pomlad, Norost, Opoj, Zadetek, Valovi, Špadni fantje, Ansambel Gregorja Kobala, Kerlci in Petovia z valčki. In vsi seveda upajo, da bodo priložnost dobili kmalu in da bo tudi festival, ki velja za enega najpomembnejših v narodno-zabavni glasbi v Sloveniji, televiziji uspelo izpeljati. A zdravje je prioriteta prav vseh, vsi pa upamo, da se trenutno stanje kmalu razreši. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije