SAMOSVOJA

Francozinja Camille na odru vedno nastopa bosa

Objavljeno 10. april 2018 14.26 | Posodobljeno 16. maj 2018 17.51 | Piše: Andrej Predin
V Ljubljano prihaja izjemna odrska ustvarjalka in izvajalka.
Gre za samosvojo ustvarjalko. FOTO: Patrick Messina
V Cankarjevem domu so se že lep čas trudili v Slovenijo privabiti eno največjih evropskih koncertih atrakcij, francosko pevko Camille Dalmais. Gre za samosvojo, prodorno, odločno in prikupno pevko, ki je nedavno prejela nagrado za najboljši glasbeni nastop leta 2017 v Franciji. Njeni nastopi so enkratno doživetje, saj navdušuje z nenavadnimi zborovsko-inštrumentalnimi kombinacijami, neredko jih označujejo kar za performanse, saj so veliko globlji od običajnih koncertov. Letos je ustvarjalka našla čas in bo 18. aprila nastopila v Gallusovi dvorani.
Camille je doslej izdala pet samostojnih albumov, v prestolnico prihaja z aktualnim projektom Oui, ki vključuje tudi njene starejše uspešnice, tako da bomo obiskovalci njenega koncerta imeli priložnost spoznati presek njenega dosedanjega dela. Album Oui je bil posnet v samostanu La Chartreuse iz 14. stoletja, ki se je izkazal za primeren ambient za ljudske napeve, balade, hvalnice, uspavanke in tudi pop skladbe, ki so se uvrstile na seznam izvajanih skladb.
image
Skladateljica in pevka, igralka in pesnica! FOTO: Patrick Messina

Skladateljica in pevka, ki jo večina najbolje pozna po sodelovanju v zasedbi Nouvelle Vague, je prav tako uveljavljena igralka in pesnica, predvsem pa strastna eksperimentatorka, ki vedno nastopa bosa. Ljubitelji glasbe ne morejo prehvaliti njenega glasu, ki ima velikanski razpon. Najbolje bo, da se o tem prepričate sami, vsekakor gre za koncert, ki ga ne velja zamuditi. 
Deli s prijatelji