KLAPE

Dalmatinski spektakel v Stožicah

V petek, 5. oktobra, nas bodo obiskale vrhunske dalmatinske klape.
Fotografija: Klapa Šufit Foto: management
Odpri galerijo
Klapa Šufit Foto: management

Ljubitelji dalmatinske glasbe si bodo na svojih koledarčkih obkrožili petek, 5. oktobra, ko se bo v ljubljanskih Stožicah ustavila karavana glasbenikov iz Hrvaške. Na velikem koncertu se nam bodo predstavile klapa Rišpet, Šufit, Maslina in Cambi, še več, obiskal nas bo tudi Goran Karan in posebni gosti, Četiri tenora.

Klapa Šufit Foto: management
Klapa Šufit Foto: management

Klapa Rišpet se lahko pohvali z več milijoni spletnih ogledov njihovih največjih uspešnic. Ne nazadnje je postava, ki jo je leta 2011 ustanovil splitski skladatelj Pero Kozomara, leta 2013 zmagala na uglednem Splitskem festivalu. Med Slovenci je še posebno priljubljena klapa Maslina, ki jo je na začetku spodbujal Arsen Dedić ter za njih napisal več skladb.

Četiri tenora Foto: management
Četiri tenora Foto: management

Spomnimo, da so glasbeniki že uspešno razprodali ljubljansko Halo Tivoli. Med najbolj pomembne klape v Dalmaciji nedvomno spada klapa Šufit, ki je doživela preporod s prihodom umetniškega vodje maestra Jasminka Šetke. V svoji vitrini imajo vrsto priznanj in nagrad z različnih tekmovanj in festivalov. Klapa Cambi deluje že od leta 1986, nase pa je prvič opozorila leta 1991 na omiškem festivalu dalmatinskih klap.


V dobrih treh desetletjih delovanja si je prislužila številne mednarodne nagrade, leta 1998 so zmagali na mednarodnem festivalu v Veroni, bili so prejemniki grand prixa na svetovnem prvenstvu zborov v Sankt Peterburgu leta 2009 in so edina klapa, ki se lahko pohvali s petimi zmagami v Omišu. Ne nazadnje, dobili so kar deset porinov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije