Rok Marguč bi vsako leto ustavil svet

Znani deskar meni, da bi morali zemlji vsako leto dati čas, da zadiha.
Fotografija: Rok Marguč je že pred enim mesecem svaril pred okužbo. FOTO: JURE ERŽEN
Odpri galerijo
Rok Marguč je že pred enim mesecem svaril pred okužbo. FOTO: JURE ERŽEN

Rok Marguč, mnogim znan kot uspešen deskar na snegu in eden prvih, ki je Slovence in Slovenke opozoril na nevarnost okužbe z novim koronavirusom, je na svojem profilu na družabnem omrežju objavil: »Jaz sem za to, da vsako leto za 14 dni ustavimo svet. Da lahko zemlja zadiha in ji pokažemo spoštovanje, da lahko tu živimo.«


Spomnimo, da se je Rok že 23. februarja, ko se je vrnil s tekmovanja v Južni Koreji, izpostavil v javnosti, ker je hotel dobiti nasvet naših strokovnjakov na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, kako naj ravna ob prihodu domov. Ali naj torej gre v samoizolacijo ali ne. Jasnega odgovora ni dobil, a se je zaradi lastne varnosti in varnosti svoje družine sam odločil za osamitev. Da ne bi po nepotrebnem tvegal.

Takrat so se mu nekateri še posmehovali, danes, pa je znano, da je ravnal prav in se veliko prej kot drugi zavedal nevarnosti. Zdaj smo že drugi teden v samoizolaciji vsi Slovenci. V Južni Koreji so že pred enim mesecem vsi, brez izjeme, nosili maske in se obnašali samozaščitno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije