Magic Aleksander bi kar odčaral koronavirus

Mladi čarodej bo edini Slovenec na evropskem tekmovanju čarodejev. Na hudo konkurenco z vsega sveta se že pripravlja.
Fotografija: Tudi Magic Aleksander je ostal brez vseh nastopov, a upa, da se bo to kmalu uredilo. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Tudi Magic Aleksander je ostal brez vseh nastopov, a upa, da se bo to kmalu uredilo. FOTO: FACEBOOK

Aleksander Štucl, širši javnosti bolj znan pod imenom Magic Aleksander, je prav tako eden od tistih, ki so v teh dneh ostali brez dela. »Smo v res težkem času, ampak tudi zdaj lahko posveti sonce in se nam nasmehne sreča. Zame je veselje in sreča to, da sem bil sprejet na evropsko tekmovanje čarodejev, ki bo letos v Barceloni. To seveda ni majhna stvari, saj me že zdaj malček trese, ko pomislim, da bodo tam zbrani moji sotekmovalci, najboljši čarodeji iz vse Evrope,« pravi simpatični Celjan, ki si je izbral nenavaden poklic in s svojimi triki že dolgo pušča odprtih ust tako mlade kot tiste v zrelejših letih. A žal ne v teh dneh, saj so mu, tako kot mnogim v svetu zabave, odpovedali vse nastope v prihodnjih mesecih.

»Nimamo kaj, zdravje je na prvem mestu. Ta čas pa bom seveda izkoristil za priprave na omenjeno tekmovanje, poleg tega delam pri več drugih projektih, o katerih bom lahko več povedal v kratkem. Prav tako se pripravljam na svoj lastni dvourni šov oziroma Večer čarovnije, ki je predviden 17. aprila v Gledališču Celje. A glede situacijo bo verjetno treba najti nov termin,« pravi čarodej nove generacije, ki bo čas, ko ne nastopa, izkoristil za ustvarjanje česa novega. A kot pravi, nikakor ni brezbrižen in se strogo drži vseh napotkov, ki nam jih dajejo strokovnjaki v teh dneh v boju proti koronavirusu. »Vse zato, da se čim prej rešimo virusa. No, če se ga ne bomo, ga bomo pa odčarali,« se pošali, čeprav se zaveda, da je vse, kar je povezano z zdravjem, seveda še kako resna stvar. In se iz tega nikakor ne norčuje.


Kot rečeno, se veseli tekmovanja v Barceloni. »Na splošno imam rad tekmovanja, saj me silijo k nenehnemu ustvarjanju, s tem pa postaja boljše tudi moje znanje,« pravi. In nam na hitro opiše, kako so videti tovrstna tekmovanja. »Najprej te mora seveda klub predlagati za tekmovanje in jaz imam veliko srečo, da mi pomaga Magic Studio iz Maribora. Potem izbereš, v kateri kategoriji bi rad tekmoval. Sam vedno tekmujem v close-up kategoriji, so pa na izbiro še odrska magija, manipulacije, iluzije in mentalizem. Vsak ima natanko 10 minut časa, da z nastopom prepriča žirijo in seveda publiko. V žiriji običajno sedijo top čarodeji z vsega sveta. In ravno to je največji izziv, da s svojimi triki in zgodbo očara žirijo, kar pa je vse prej kot lahko,« nam prizna zelo izkušeni mladi čarodej, ki bo v Barceloni tudi edini Slovenec. Kar je zanj prav tako velik uspeh. »Slovenci smo narod, ki vedno preseneča, in to je tudi moj namen. Pripravljeno imam zelo zanimivo točko in upam, da bom z njo vse začaral. Seveda pa bo pomagalo, če boste zame držali pesti,« pove.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije