ŠOK V PRESTOLNICI

Šarčevega svetovalca debelo nategnili v Londonu

Plačal je moderno opremljeno stanovanje, dobil pa luknje v steni in spalnico brez radiatorja. 
Fotografija: Matej Špehar. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Matej Špehar. FOTO: Mediaspeed

Splet prenese vse, in če ni na facebooku, se ni zgodilo, pravijo najbolj zagreti privrženci družabnih omrežij. Kar se je zgodilo Mateju Špeharju, svetovalcu stranke LMŠ, je tako bizarno in nenavadno, da ni nič čudnega, da se je odločil svojo izkušnjo o tem, kako je sredi Londona ostal brez nastanitve in 400 evrov, deliti s svojimi sledilci na facebooku.

»Opozorilo za vse, ki uporabljate Booking.com - ko enkrat nakažete cekin, možnosti vračila praktično ni - četudi vaša namestitev niti slučajno ni podobna tisti, ki ste jo bookirali na spletu,« je zapisal v uvodu in na dolgo in široko razložil, kako je z družino prišel na naslov nastanitve in doživel šok. »Že zunanjost hiše je bila zanemarjena, umazana, vhodna vrata z razbitim poštnim nabiralnikom. Hodnik poln odpadlega listja, vrata že rjava namesto bela. Vstopimo. Situacija čisto nasprotje obljubljenim fotografijam (preverite fotke spodaj). Kamin je fake, slik ni na stenah, vsi dekorativni predmeti manjkajo, gretje ne dela, tople vode ni, wifi ne dela, televizija je verjetno prva LCD na svetu, stara vsaj 20 let, ki se je ne da priklopiti (na fotkah je sodobna TV), mikrovalovke ni, ne dela štedilnik, vrata na vrt se ne dajo zakleniti, spalnica nima radiatorja (ti itak ne delajo), predali v kuhinji dobesedno razpadajo

Zapis Mateja Špeharja. FOTO: Facebook
Zapis Mateja Špeharja. FOTO: Facebook


V nadaljevanju je opisal, kako se je lotil reševanja težave, kako je kontaktiral lastnico in tudi Booking.com, a neugodne situacije niti do danes, pa čeprav je od poti v London minil že dober mesec, ni rešil.

»Vseeno mi je za teh 400 evrov, ki jih verjetno nikoli več ne bom videl. Če se zgodi čudež in pridejo nazaj, jih podarim v humanitarne namene. Bolj me boli nemoč, da ko enkrat potegneš kreditno kartico se lahko posloviš od svojega denarja. Pa četudi ti na sami lokaciji pokažejo pasjo uto, namesto obljubljene namestitve. Praktično si brez moči,« je še dodal.
Zapis Mateja Špeharja. FOTO: Facebook
Zapis Mateja Špeharja. FOTO: Facebook


Špehar ni prvi in verjetno tudi zadnji ne, ki so ga podobno potegnili za nos. Pod njegovo objavo se je usulo komentarjev s podobnimi ali pa še hujšimi izkušnjami.

Stanovanje ni bilo tako, kot je videti na teh fotografijah. FOTO: Booking.com
Stanovanje ni bilo tako, kot je videti na teh fotografijah. FOTO: Booking.com



Se je tudi vam zgodilo kaj podobnega? Pošljite nam svojo zgodbo prek spodnjega obrazca.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije