BRALCI POROČEVALCI

Bralka Manca: Zakaj obnova vročevoda pred vrtcem ni potekala med počitnicami?

Bralka se jezi, ker se je obnova vročevoda pred vrtcem v Ljubljani začela tik pred začetkom šolskega leta.
Fotografija: Gradbišče Čufarjeva ulica 28.8.2023. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Gradbišče Čufarjeva ulica 28.8.2023. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Na naše uredništvo se je obrnila bralka Manca, ki se jezi nad načrtovanjem del v Ljubljani. Kot nam je sporočila, je od vrtca prejela obvestilo, da od ponedeljka, 28. 8., kratkotrajno parkiranje na Čufarjevi ulici v Ljubljani (med drevesi ob vrtcu) ne bo mogoče.

Do nadaljnjega bo dostop do vrtca možen le z Resljeve ceste, ravno tako bo možno uporabljati le parkirna mesta na Resljevi cesti ob pošti, na modri parkirni coni.

Ob tem se sprašuje, zakaj so se vzdrževalna dela v bližini vrtca začela šele tik pred začetkom šole in ne med poletnimi počitnicami, ko lokacija ni toliko obremenjena z vozili. 

Po odgovore smo se obrnili na Mestno občino Ljubljana. Sporočili so nam odgovor JP Energetike Ljubljana, kjer so pojasnili, da je bilo javno naročilo zaključeno 25. julija. »Začetek gradnje, prekop Resljeve ceste, je bil pogojen z zaključevanjem obnove vročevoda na Linhartovi in Topniški ulici in izvedbo popolne zapore Resljeve ceste med vikendom. Zato so se dela začela 17. avgusta in se po zaključku obnove na Resljevi cesti od 22. avgusta nadaljujejo po Čufarjevi ulici do Kotnikove ulice. Obnova vročevoda in prestavitev plinovoda na območju Čufarjeve ulice se izvaja v obsegu pripravljalnih del na rekonstrukcijo parterne ureditve Čufarjeve ulice, ki je načrtovana v oktobru 2023 in mora biti zaključena pred začetkom ogrevalne sezone.«

Z MOL so še pojasnili, da je bilo, ne glede na izvedbo del, v dogovoru z zaposlenimi v vrtcu poskrbljeno za dostop vozil in oseb do vrtca na Čufarjevi ulici in do sedaj iz tega naslova ni bilo nobenih pripomb. Vsi dostopi staršev so bili omogočeni tako po Resljevi ulici (zapora ceste je bila urejena tako, da je bil omogočen tudi dostop z avtomobilom do vrtca), prav tako na Čufarjevi ulici.

Sporočajo, da bodo dela na vročevodnem in plinovodnem omrežju zaključena v prvi polovici oktobra 2023.

Če imate tudi vi za nas pritožbo ali zanimivo zgodbo, izpolnite spodnji obrazec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije