BRALCI POROČEVALCI

Bralci sporočajo: na Hrvaškem so cene enake kot pri nas, ponekod še nižje

Očitno se na našem portalu odpira fronta med tistimi, ki trdijo, da je v sosednji državi noro drago, in tistimi, ki pravijo prav nasprotno.
Fotografija: Nekateri trdijo, da je na Hrvaškem vse dražje, drugi pa, da je enako kot pri nas ali ceneje. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Nekateri trdijo, da je na Hrvaškem vse dražje, drugi pa, da je enako kot pri nas ali ceneje. FOTO: Getty Images/istockphoto

Danes smo objavili prispevek z naslovom Kako drag je dopust na Hrvaškem: zgodbi Denisa in Francija, ki je spodbudil naše bralce, da so nam poslali nove račune in mnenja o cenah dopustovanja na Hrvaškem.

Na začetku sezone ste nam pošiljali predvsem mnenja o pretiravanju pri cenah pri naših južnih sosedih, zadnji čas pa se vrstijo sporočila, v katerih pravite, da cene sploh niso tako visoke. Še več, nekateri ste prepričani, da so nekatere stvari celo cenejše. Tako trdi bralka Snežana, ki dopustuje z jadrnico. Obiskali so že Iž, Ist, Dugi otok, Vrgada. »Vsepovsod normalne cene, nekje je ceneje … Paradižnik 1,3 evra, 3 kg grozdja 5,10 evra, sladoled kepica 1,60, pivo pa od 2,30 do 4 evre. Vse cene so iste kot pri nas oz. še nižje razen piva in sokov. Če bi to vedela, ne bi ničesar nosili s seboj.«

Pozitivno je presenečen tudi bralec Bojan, ki pravi: "Ne bom našteval, kaj vse je cenejše ali dražje, samo en primer bom zapisal. Jeklenka plina 10 kg pri nas v Mercatorju stane več kot 33 evrov, na Hrvaškem pa od 13,50 do 16 evrov."

Tudi bralka Simona je na dopustu, in sicer na Braču. Menda je čudovito, o cenah pa je napisala tole: "Cene v Postiri na Braču so iste kot pri nas ali celo kaj nižje. Bol, predvsem Zlatni rat, je dražji, ampak prenese te cene za vse, kar ti nudijo na plaži."

Na drugi strani pa bralka Nataša pritrjuje prejšnjim poročilom bralcev, saj se ji zdijo cene višje. »Bila sem v kraju Sukošan pri Zadru. Ja, vse je dražje kot pri nas. Pašteta Argeta, večja, je evro dražja kot pri nas, Knorr gobova juha v vrečki prav tako, tudi za testenine lahko trdim enako. Meso pa se najde ceneje kot pri nas. Pivo v gostilnah pa od 3,50 evra naprej, kalamari od 18,50 evra pa tja do 22 evrov. Drago je,« zaključi Nataša. 

Očitno je vse odvisno od tega, v katerem kraju dopustujete, v katerem lokalu jeste in v kateri trgovini kupujete hrano.

Če imate tudi vi za nas zanimive informacije, izpolnite spodnji obrazec.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije