Meh na mah: mladi ansambli pod Avsenikovo marelo

Na televizijske zaslone se je že vrnila priljubljena narodno-zabavna oddaja Slovenski pozdrav, v že sedmi sezoni pa bomo videli in slišali veliko mladih ansamblov, ki se bodo potegovali za vstopnico v finale festivala Slovenska polka in valček 2020.
Fotografija: Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs bodo člani strokovne komisije, ki bo ocenjevala polke in valčke. FOTO: Adrian Pregelj
Odpri galerijo
Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs bodo člani strokovne komisije, ki bo ocenjevala polke in valčke. FOTO: Adrian Pregelj

V enajstih oddajah, ki se bodo na prvem programu Televizije Slovenija ob petkih zvečer pod režisersko taktirko Aljaža Bastiča in urednika Andreja Hoferja zvrstile vse tja do junija, se bo predstavilo kar 24 mladih, še neuveljavljenih ansamblov, ki predstavljajo tako imenovano mlado generacijo, ki se je pojavila na narodno-zabavni sceni. A mnogi pogosto nimajo priložnosti ali možnosti, da bi se predstavili na naši javni televiziji in bi jih tako videl in slišal širok krog poslušalcev in gledalcev. »Gre za res mlade glasbenike, stare od 18 do 20 let, ki si šele utirajo pot, a sem prepričan, da jih čaka uspešna in lepa glasbena kariera,« meni scenarist oddaj Blaž Švab, ki ostaja tudi sovoditelj Darje Gajšek, oddaje pa bodo še naprej nastajale v Begunjah, v gostilni pod Avsenikovo marelo. Mladim ansamblom bo z nasveti pomagala in jih poskušala razorožiti treme gostobesedna in prekaljena Moravška Mara.

Minuli petek smo že lahko videli in slišali v oddaji edini ženski sestav Slovenke, ki so na sceni čisto sveže.
Minuli petek smo že lahko videli in slišali v oddaji edini ženski sestav Slovenke, ki so na sceni čisto sveže.
»V vsaki oddaji se bodo predstavili po trije ansambli hkrati, ki jih bo poslušala in ocenila štiričlanska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa, drugi del točk pa bo prispevala komisija radijskih in televizijskih postaj. Tako bodo na koncu izmed 24 nastopajočih izbrali šest finalistov, ki se bodo s po tremi valčki in tremi polkami v finalu pomerili s šestimi že uveljavljenimi ansambli, katerih imena pa še ostajajo skrivnost,« pove Blaž. Tudi zato, ker so dali tokrat prednost mladi, sveži generaciji glasbenikov, ima letošnji festival Slovenska polka in valček podnaslov – nova generacija. In katere mlade ansamble, ki se bodo torej borili za vstopnico v finalu festivala, bomo videli in slišali? S polkami se bodo predstavili Polkaholiki, Ansambel Dolenjskih 5, Ansambel Plus, Raubarji, S.O.S. kvintet, Slovenke, Trenutek, Udar, Prisrčniki, Vrli muzikanti, Ansambel Povratniki in Ansambel Razplet. Z valčki pa bodo poskušali komisijo prepričati ansambli Topliška pomlad, Norost, Opoj, Štravs, Zadetek, Valovi, Špadni fantje, Krimski lisjaki, Ansambel Gašperja Brunskoleta, Pvaninski abuhi, Kerlci in Petovia kvintet. In ja, spet bo luštno, dodaja Darja Gajšek, ki je svoj koncert, ki ga je nameravala imeti to soboto, zaradi grožnje s koronavirusom prestavila na jesen, natančneje na 24. oktober.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije