NAVIJAČ

Za Hrvaško stiska pesti tudi srbski zvezdnik Đoković

Srbski teniški igralec Novak Đoković v Wimbledonu ne bo zamudil tekme med Hrvaško in Rusijo.
Fotografija: Novak Đoković je velik nogometni navijač. FOTO: AP
Odpri galerijo
Novak Đoković je velik nogometni navijač. FOTO: AP

LONDON – Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je velik ljubitelj nogometa in zvesti navijač svoje reprezentance. Toda odkar je Srbija izpadla s svetovnega prvenstva v Rusiji, ima novega favorita – velikega srbskega nasprotnika, Hrvaško. 

»Spremljam svetovno prvenstvo, resda malo manj zdaj, ko je izpadla Srbija, a vseeno,« je v Wimbledonu povedal v pogovoru za Sportklub. »Navijam za Hrvaško in upam, da bo na koncu osvojila naslov. Toda svetovno prvenstvo je nepredvidljivo, videli smo, kako so že izpadli veliki favoriti,« je povedal Đoković, ki je sicer 'kockaste' pred tekmo z Argentino že podprl tudi na instagramu.

Nole se ne meni za veliko rivalstvo med Srbijo in Hrvaško in je velik prijatelj z večino hrvaških teniških igralcev. Pogosto je nastopal na turnirjih v Umagu in Zagrebu, poleg tega ima po mamini strani korenine v Vinkovcih. »Na Hrvaškem se že od prvega trenutka zelo dobro počutim, tri ali štiri leta sem preživel v Dubrovniku. Govorimo bolj ali manj isti jezik, čutim, da me ljudje cenijo. Nimam nobenih predsodkov,« je med drugim dejal Đoković, ki se poskuša v Wimbledonu vrniti nazaj na teniški vrh.

Novak Đoković je v dobrih odnosih s hrvaškimi teniškimi igralci, tudi z Marinom Čilićem. FOTO: Reuters
Novak Đoković je v dobrih odnosih s hrvaškimi teniškimi igralci, tudi z Marinom Čilićem. FOTO: Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije