PODKAST VAR

Šeško še ostaja nad vodo

V tokratni epizodi podkasta VAR o trenerskih menjavah v 1. SNL, naših na tujem in reprezentanci.
Fotografija: Za slovensko reprezentanco bi lahko bil Københaven to, kar je bil Kijev pred 24 leti. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Za slovensko reprezentanco bi lahko bil Københaven to, kar je bil Kijev pred 24 leti. FOTO: Marko Feist

V nogometu je nemogoče spati na lovorikah, ritem tekem je prehud. Nogometaši so po reprezentančni evforiji že obrnili nov list in se vrnili v klubsko realnost, ki je za vodilne štiri klube državnega prvenstva z novimi trenerji nekoliko spremenjena. V novi epizodi podkasta VAR tudi o ligi prvakov in konferenčni ligi, v zadnjem delu pa o minulih podvigih čete Matjaža Keka.

Trenerske menjave so premešale karte pri vodilni četverici, Olimpija je prvič pod vodstvom Zorana Zeljkovića na gostovanju v Domžalah (2:0) pustila dober, a ne popoln vtis. »Zmago na lokalnem derbiju je težko oceniti kot slabo, veseli pa me, da se ni prepustil evforiji. Olimpija po nekaj slabših tekmah tokrat ni prejela gola, to je dobra stvar, slabša pa, da so imeli Domžalčani dve zelo dobri priložnosti. Olimpija je dobila zmago in opozorilo,« je debi 43-letnega Zeljkovića na ljubljanski klopi pospremil urednik športne redakcije Jernej Suhadolnik.

Prepričljiva zmaga za začetek

V Celju je Damir Krznar začel s prepričljivo zmago (4:0) proti Rogaški, v Kopru je naslednik Zeljkovića Safet Hadžić s preobratom v drugem delu iztržil remi (2:2) na Fazaneriji. Se je razmerje moči v državnem prvenstvu z menjavami spremenilo?

»Zanesljivo se je spremenilo. Celje je favorit, ima pet točk prednosti in si lahko privošči dva spodrsljaja, kapital in denar za premije v Celju imajo, zato bodo vedno igrali na polno. Krznar ima v rokah dober stroj, mora pa še več delovati potihem in manj na glas. V Mariboru je mogoče več govoril, a manj naredil, v Celju bo to moral spremeniti,« ocenjuje Suhadolnik.

Izjemna statistika Šeška

V drugem delu podkasta je beseda tekla o ligi prvakov, ki se ta teden vrača na evropske nogometne zelenice. Benjamin Šeško z Leipzigom gosti Crveno zvezdo, potem ko je sobotno prvenstveno srečanje presedel na klopi za rezervne nogometaše.

»Šeška čaka boj za vsako minuto, v Leipzigu je ogromno vrhunskih napadalcev. V prvem delu sezone ga je trener držal nad vodo, ima nekakšen cikel treh tekem. Eno začne v prvi postavi, na eni vstopi s klopi, eno pa presedi med rezervami. Če bo tako nadaljeval, bo še nekaj časa nad vodo, ključni pa bodo goli. Te zaenkrat daje, pred reprezentančnim premorom je Šeško vsakih 70 odigranih minut dosegel gol, več kot enega na tekmo, kar je strašna številka,« se za prihodnost slovenskega reprezentančnega napadalca Suhadolnik ne boji. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije