OBISKAL GA JE

Kardinal razkril, kako je videti Schumi

»Čuti, da so okoli njega ljudje, ki ga imajo radi,« je povedal.
Fotografija: Kmalu bo minilo pet let od nesreče Michaela Schumacherja. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kmalu bo minilo pet let od nesreče Michaela Schumacherja. FOTO: Reuters

Nemški kardinal Georg Gänswein je spregovoril o tem, kako se je Michael Schumacher počutil in bil videti med njunim srečanjem. Cerkveni dostojanstvenik je nekdanjega prvaka v formuli 1 obiskal poleti leta 2016, torej skoraj tri leta po smučarski nesreči v francoskih Alpah, v kateri se je hudo poškodoval.
 
Schumi je v nesreči 29. decembra 2013 dobil hude poškodbe glave, čelada pa mu je rešila življenje. Šest mesecev je bil v bolnišnici, nato pa so ga odpeljali domov v Švico, kjer je še vedno daleč od oči javnosti. Družina, še posebej žena Corinna, ne dovolijo, da bi kakršne koli podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju prišle v javnost, zato se pojavljajo številne špekulacije o stanju Michaela, ki bo 3. januarja nasledje leto praznoval 50. rojstni dan.

Nadškof Georg Gänswein je tesni sodelavec papeža Frančiška. FOTO: Reuters
Nadškof Georg Gänswein je tesni sodelavec papeža Frančiška. FOTO: Reuters
»Prijel sem ga za obe roki«

Redki obiskovalci Schumacherja ne razkrivajo, kakšno je njegovo znanstveno stanje, je pa sedaj vpogled v to, kaj se dogaja z njim, dal Gänswein. »Sedel sem nasproti njega, prijel sem ga za obe roki in ga pogledal,« nemška revija Bunte citira 62-letnega osebnega tajnika nekdanjega papeža Benedikta XVI. »Čuti, da so okoli njega ljudje, ki ga imajo radi in skrbijo zanj ter, hvala Bogu, držijo stran radovedno javnost,« je dejal Gänswein, nato pa le razkril, da je Schumacherjev obraz »tak, kot ga poznamo, tipični obraz Michaela Schumacherja, le nekoliko polnejši«. Gänswein je še dodal: »Seveda vključujem Michaela in njegovo družino v svoje molitve.«

Corinna ter njuna otroka, hčerka Gina in sin Mick, ki stopa po očetovih dirkaških stopinjah, je poleti 2017 na avdienci sprejel papež Frančišek v Vatikanu, še poroča Bunte.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije