POSNETEK

Hud padec Mikaele Shiffrin na smuku v Cortini d'Ampezzo (VIDEO)

Med skokom je izgubila ravnotežje. Tik pred enim izmed najtežjih ovinkov na progi je grdo padla.
Fotografija: Mikaela Shiffrin FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
Mikaela Shiffrin FOTO: Leonhard Foeger Reuters

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je padla na smuku za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d'Ampezzo. Padec je bil hud, pomagati so ji morali reševalci, po pomoči je vstala, a je imela pokrčeno levo nogo in si je do kraja, kjer jo je pobral reševalni helikopter, pomagala s palicama.

Osemindvajsetletno Američanko, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, je odneslo iz ravnotežja med skokom tik pred enim prvih, najtežjih ovinkov na progi.

Najboljša smučarka na svetu, s 95 zmagami absolutna rekorderka v svetovnem pokalu, ki prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, se je na progo podala s številko osem. Po nekaj več kot 20 sekundah je po skoku pred znamenitim odsekom Tofana Schuss zašla iz smeri. Izgubila je nadzor nad smučmi in jo je vrglo v zaščitno ograjo, po odboju je obležala nepremično na snegu in so ji morali pomagati reševalci, v neposrednem televizijskem prenosu se je slišalo krike.

Čez nekaj časa se je le usedla in nato vstala, a pri tem leve noge ni položila na tla, prizorišče padca pa je zapustila oprta na smučarski palici.

Shiffrinova je v tej sezoni zmagala na sedmih tekmah, petih slalomih, veleslalomu in tudi na smuku v St. Moritzu.

Sezona grdih padcev

Na progi Olympia delle Tofana so izpeljali le en trening. V sredo je imela Ilka Štuhec 13. čas oziroma 11. izid. Najboljša je bila Francozinja Laura Gauche. V smukaškem seštevku vodi Italijanka Sofia Goggia pred Švicarko Jasmine Flury. Obe sta letos zmagali na enem smuku.

Današnjo tekmo v smuku so predčasno končale še nekatere najboljše smučarke: Švicarki Priska Nufer in Corinne Suter ter Italijanka Federica Brignone. Pri Nufejevi in Suterjevi je kazalo, da sta se tudi poškodovali.

V soboto bo v Cortini še en smuk, v nedeljo pa se bo tekmovalni spored končal s superveleslalomom.

V tej sezoni se je že huje poškodovala tekmica Shiffrinove za veliki kristalni globus Slovakinja Petra Vlhova, ki si je poškodovala kolenske vezi in že končala sezono po padcu na veleslalomu v domači Jasni.

Sezono je moral končati tudi fant Mikaele Shiffrin, Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki si je v začetku januarja med smukom v Wengnu v Švici huje poškodoval levo ramo in nogo.

Poleg Kildeja sta se resno poškodovala še dva vrhunska smučarja, Avstrijec Marco Schwarz in Francoz Alexis Pinturault, ki sta prav tako že končala sezono.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije