TEKAŠKI PRAZNIK

VIDEO: Ljubljanske ulice zasedli maratonci, padla rekorda

Zmagovalca polmaratona Slovenec in Slovenka.
Fotografija: Štart teka na 10 km. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Štart teka na 10 km. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Ljubljanski maraton se je 24. po vrsti začel ob 8.30 s tekom na 10 kilometrov, maraton in polmaraton pa ob 10.30. Etiopijec Kelkile Gezahegn Woldaregay je zmagal med atleti na 42 kilometrov in je tekel drugi najboljši čas te proge doslej (2:07:29). Kenijka Bornes Chepkirui Kitur pa je dosegla rekord proge z 2:21,26, kljub temu, da so se organizatorji bali, da bi toplo vreme lahko ogrozilo zrušitev lani postavljenega rekorda Kenijke Visiline Jepkesho (2:22:58).

Zmagovalec polmaratona je s časom 1:09:08 Slovenec Mitja Krevs, na zmagovalnem odru mu bosta družbo delala še dva rojaka, Timotej Bečan in David Pleše. Med polmaratonkami je slavila Neja Kršinar (1:16:23), druga je bila Hrvatica Ana Štefulj, tretja pa Slovenka Laura Guzelj Blatnik.

Zmagovalni oder na 10 kilometrov je bil prav tako slovensko obarvan, ob zmagovalcu Janu Kokalju (0:30:52) sta na njem stala še Matija Rizmal in Matej Šturm. Med tekačicami je Slovenka Klara Ljubi postavila rekord proge z 0: 33:23. Sledili sta ji Urška Martinec (Slo) in Biljana Cvijanović (Srb).

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije