V najboljšem primeru nadaljevanje prve lige v začetku maja

Tekmovanja so bila zaradi bolezni covid-19 sprva prekinjena do konca marca, zdaj pa prekinitev velja do preklica.
Fotografija: Radenko Mijatović. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Radenko Mijatović. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje prve lige v začetku maja,« so javili iz NZS.

Tekmovanja so bila zaradi bolezni covid-19 sprva prekinjena do konca marca, zdaj pa so se odločili, da prekinitev velja do preklica. »V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje načrtovali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembneje, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo,« je ob tem povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.


»Glede na odločitev UEFA, ki je vsem nacionalnim nogometnim zvezam s preložitvijo evropskega prvenstva v nogometu iz leta 2020 v leto 2021 omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne do konca junija 2020, pa strokovne službe ustrezno pripravljajo rezervne scenarije za nadaljevanje tekmovanj. V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS nadaljevala pred 2. oziroma 9. majem,« so sporočili iz NZS.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije