ATLETIKA

Tina Šutej tako kot lani četrta na svetovnem prvenstvu

Naslov je ubranila aktualna olimpijska zmagovalka Katie Moon iz ZDA, prvo mesto pa si je s 4,90 metra delila tokrat z Avstralko Nino Kennedy, lani tretjo na SP.
Fotografija: Tina Šutej. FOTO: Marton Monus Reuters
Odpri galerijo
Tina Šutej. FOTO: Marton Monus Reuters

Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Budimpešti v finalu skoka s palico osvojila četrto mesto, s 4,80 metra pa je popravila svoj državni rekord na prostem. Četrta je bila tudi lani na SP v Eugenu.

Naslov je ubranila aktualna olimpijska zmagovalka Katie Moon iz ZDA, prvo mesto pa si je s 4,90 metra delila tokrat z Avstralko Nino Kennedy, lani tretjo na SP. Bron je pripadel s 4,80 m Finki Wilmi Murto, evropski prvakinji na prostem in v dvorani.

Varovanka trenerja Milana Kranjca je bila lani četrta na SP v ZDA, nato je bila mesec dni pozneje tretja na evropskem prvenstvu v Münchnu, marca je v Istanbulu drugič po Torunu 2021 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem EP, lani je bila bronasta še na dvoranskem SP v Beogradu.

Maruša Mišmaš Zrimšek v finalu, izpadli Filipič in Pepelnak

Maruša Mišmaš Zrimšek je v kvalifikacijah petega dne svetovnega prvenstva v atletiki v Budimpešti na 3000 m zapreke v drugi kvalifikacijski skupini zasedla četrto mesto in se s časom 9:21,79 uvrstila v finale, ki bo v nedeljo ob 21.05. Za tem bosta zadnji dan prvenstva le še štafetni preizkušnji SP na 4 X 400 m. V večernem delu sta v kvalifikacijah nastopili še dve slovenski predstavnici, v troskoku sta izpadli na 25. mestu Neja Filipič (13,64 m) in na 28. Eva Pepelnak (13,60 m).

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije