Po boleči zaušnici le še niz uspehov

Jeseničani optimistični pred drugim delom sezone v alpski ligi. V današnjem derbiju z Olimpijo želijo niz zmag podaljšati na št. 11
Fotografija: Jeseniškega trenerja Mitjo Šivica niso strli niti nesrečni porazi v zadnjih sekundah niti polom na zadnjem domačem derbiju. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Jeseniškega trenerja Mitjo Šivica niso strli niti nesrečni porazi v zadnjih sekundah niti polom na zadnjem domačem derbiju. FOTO: Leon Vidic

Hokej se vrača na paleto slovenskega športnega utripa. Najprej je širšo pozornost od tiste običajne pritegnil uvod risov v olimpijske kvalifikacije, danes je na vrsti tretji derbi zmajev in železarjev v tej sezoni alpske lige. Slednji so obakrat sklonjenih glav zapuščali ledeno ploskev, pred drevišnjim derbijem (19.15) so odločeni, da nadaljujejo uspešni niz zadnjih tekem v rednem delu sezone, ko so si tudi priigrali vizum nastopa med izbrano šesterico.

Železarji bodo tako kot v prejšnjih treh sezonah – alpsko ligo so po dolgih letih oživili septembra 2016 – spet igrali v končnici, trikrat zapored so se uvrstili v polfinale. Podvig predstavlja niz desetih zaporednih zmag železarjev v zadnjih tednih, potem ko se je zdelo, da bo neposredna uvrstitev v končnico že pretirano oddaljena. Pravzaprav je bilo podobno pred enim letom, tudi takrat so Gorenjci s trenerjem Marcelom Rodmanom, zdaj novim športnim direktorjem pri klubu, lovili zadnji vlak, a so imeli v tistem času precej več izkušenih hokejistov kot zdaj.

Nazadnje izgubili 28. decembra

Napovedi, tudi Rodmanove, da bo temeljit in delovni pristop naslednika na klopi Mitje Šivica obrodil sadove, so se uresničile. Povratnik iz Francije se je resno lotil izziva, pri katerem sprva sploh ni bilo tujih okrepitev, le peščica v slačilnici pa se je lahko pohvalila z izkušnjami iz reprezentance. Predvsem boleči so bili za moštvo tesni porazi v zadnjih trenutkih tekme, podaljških ali po kazenskih strelih, najmočnejšo zaušnico je doživelo v predprazničnem decembrskem času doma z velikim tekmecem iz Ljubljane – 0:7.

»To tekmo sem v hipu pozabil, vsi skupaj pri klubu že naslednji dan nismo razmišljali o njej,« se je spomnil Šivic. Malo je manjkalo, pa bi bil na tivolskem ledu skupaj s svojimi hokejisti že zmagovalec, a takrat so zmaji izenačili 21 sekund pred koncem rednega dela, gorenjski del tivolskega občinstva pa razžalostili z uspešnejšim izvajanjem kazenskih strelov.

»Poskusili bomo igrati na visoki ravni in po desetih zaporednih zmagah ta niz podaljšati na številko 11,« ne skriva trener moštva, ki v tem koledarskem letu v alpski ligi še ni izgubilo niti ene tekme. Zadnji poraz so železarji doživeli 28. decembra v Brunicu. Prav to moštvo bo njihov nasprotnik na uvodni domači tekmi drugega dela to soboto v Podmežakli, katere obisk bi lahko krojila tudi današnja predstava. Če se bodo Jeseničani pokazali v konkurenčni luči, se bo v železarsko mesto vrnil tisti hokejski duh. Zbuditi pa ga poskuša v teh dneh tudi Rodman, dolgoletni reprezentant, ki je pogosto na tujem občudoval polne dvorane in občutek za trženje klubskih delodajalcev. Med prvimi prijemi prenovljene jeseniške pisarne je paket petih vstopnic za tekme drugega dela AHL. Ta je pri skupnem znesku namreč za tretjino cene ugodnejši kot nakup posamezne vstopnice za vsako tekmo posebej.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije