SVETOVNO PRVENSTVO

Kranjec v prvo odlično opravil, v drugo bo napadel medaljo

Na prvi vožnji je bil na posameznih odsekih najhitrejši.
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Aleksandra Szmigiel, Reuters

V Courchevelu bodo danes znani nosilci kolajn v veleslalomu, predzadnji moški tekmovalni preizkušnji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Franciji. Na startu tekme na progi L'Eclipse ali Sončev mrk bo tudi Slovenec. Žan Kranjec je s startno številko sedem napadel na prvi progi in z njo zelo dobro opravil. Trenutno zaseda tretje mesto z zaostankom 76 stotink za Marcom Schwartzom, ki se je na dolgi veleslalomski progi najbolje znašel. Na drugem mestu je Marco Odermatt z zaostankom 58 stotink. 

Glavni favorit Odermatt ni odpeljal svoje najboljše vožnje, s tem pa je tekmecem podaril možnost, da ga premagajo. Odermatt je na SP že izpolnil cilj, na smuku na isti progi, na kateri danes poteka veleslalom, je osvojil zlato kolajno, svojo prvo medaljo na SP. Švicar povsem prevladuje v svetovnem pokalu, saj je vodilni tako v skupnem, veleslalomskem in superveleslalomskem seštevku.

V drugo lov na medaljo

V drugo bo imel tako odlično izhodišče za napad na medaljo na svetovnem prvenstvu. Finalna vožnja bo ob 13.30.

To je  šesto člansko SP za Kranjca. V Cortini leta 2021 je bil šesti, v Areju leta 2019 pa peti. Od začetka zime je bil na stopničkah na treh od šestih veleslalomov, kar mu daje potrebno samozavest. To je še utrdil na treningih na domači podkorenski strmini. Kranjec lovi 24. slovensko odličje na SP, sedmo veleslalomsko.

Le trije Slovenci se ponašajo z veleslalomskimi kolajnami na SP – Boris Strel (bron 1982), Mateja Svet (srebro 1987, bron 1989) in Tina Maze (zlato 2013, srebro 2009, 2013).

V vlogi branilca naslova iz Cortine je Francoz Mathieu Faivre.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije