LAKE LOUISE

Sofia Goggia dobila prvi smuk sezone, Štuhčeva 20.

Ilka ni bila konkurenčna, Sofia pa je deklasirala vso konkurenco.
Fotografija: Sofia Goggia. FOTO: Eric Bolte, USA Today Sports
Odpri galerijo
Sofia Goggia. FOTO: Eric Bolte, USA Today Sports

Italijanka Sofia Goggia je zmagovalka prvega ženskega smuka letošnje sezone. Bila je razred zase. Američanka Breezy Johnson je na drugem mestu zaostala 1,47 sekunde, Avstrijka Mirjam Puchner na tretjem mestu pa 1,54. Johnsonova, ki ji smuči pripravlja slovenski strokovnjak Aleš Sopotnik, nekdanji serviser Ilke Štuhec, je prišla do svojih petih stopničk v svetovnem pokalu. Štirikrat je bila tretja, danes prvič druga. Ilka je zaostala kar za 3,24 sekunde in je osvojila 20. mesto. Pred petimi leti je kar dvakrat pokorila konkurenco, najprej 2. decembra 2016, nato pa še naslednji dan na drugem smuku. Absolutna rekorderka prizorišča v Lake Louisu je Američanka Lindsey Vonn s 25 stopničkami, od tega z 18 zmagami.

Goggieva je v minuli zimi osvojila mali kristalni globus v smuku s štirimi posamičnimi zmagami. Skupno je dobila devet smukov, s čimer je druga najuspešnejša Italijanka v tej disciplini po Isolde Kostner (12). Najboljše smukačice so Avstrijke s 122 zmagami, Švicarke jih imajo 94, Američanke 69, Nemke 44, nato pa so že Italijanke. Slovenki Tina Maze (4) in Štuhčeva (5) sta jih osvojili devet.

Nastopila je še Maruša Ferk, ki že drugo leto ni več del slovenske reprezentance, in zasedla 36. mesto (+ 4,71). Maruša je del ekipe mednarodne smučarske akademije ISRA, kakor lani pa sredstva za nastopanje v sezoni zbira z donacijami prek spletne platforme Make A Champ.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije