ZLATA LISICA

Vlhovi še tretji slalom v Kranjski Gori, Slokarjeva z najboljšim domačim dosežkom

Najboljša smučarka zadnjih let Mikaela Shiffrin je odstopila že na prvi progi.
Fotografija: Andreja Slokar v akciji. FOTO: Borut Zivulovic Reuters
Odpri galerijo
Andreja Slokar v akciji. FOTO: Borut Zivulovic Reuters

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori. To je njena že tretja zmaga na slalomih za Zlato lisico v Podkorenu. Drugo mesto je pripadlo Nemki Leni Dürr (+0,72, tretja je bila Američanka AJ Hurt (+0,87). Za najboljši domači dosežek je poskrbela Andreja Slokar, ki je zasedla 14. mesto (+2,43). Druga slovenska finalistka Ana Bucik je tako kot v soboto na tekmi v veleslalomu naredila napako v finalu in odstopila.

Vlhova je prišla do 31. zmage v svetovnem pokalu, 22. slalomske, tretje na slalomih na progi Podkoren v Kranjski Gori. Hkrati je še tretjič po letih 2020 in 2022 osvojila seštevek Zlate lisice ter zlato broško, potem ko je bila na sobotnem veleslalomu četrta.

Vlhova je ob polčasu slalomskega dela jubilejne 60. Zlate lisice vodila s prednostjo 26 stotink sekunde pred Nemko Leno Dürr in Hrvatico Leono Popović, ki sta si razdelili drugo mesto. Dürr je ubranila izhodišče po prvi vožnji, Popović pa je zdrsnila na 11. mesto.

Prva zvezdnica odstopila

Na stopničke pa se je zavihtela Hurt, ki je bila komaj 16. po prvi vožnji. Hurt je zapolnila ameriško vrzel na slalomskih stopničkah, potem ko je prva zvezdnica Mikaela Shiffrin odstopila v prvi vožnji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije