NOGOMET

Veliki finale veliko teorij zarot (FOTO)

V nedeljo konec neznank o nogometnem prvaku 31. prvenstva. Vodilni Maribor v Fazaneriji, drugi Koper v Ljubljani v Sp. Šiški.
Fotografija: Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen

Tretjo sezono zapored bo o nogometnem prvaku odločal zadnji krog. Šampion bo znan v Murski Soboti ali Ljubljani. Maribor bo v 36. krogu 16. šampionsko zvezdico lovil v Fazaneriji, Koper drugo v Spodnji Šiški.

Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen
Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen

Murska Sobota: Mura – Maribor (nedelja, sodnik Rade Obrenović, 17.30): V ospredju teorij zarot in prakse daj, dam naj bi bili Mariborčani. Res je, da so selektorji moštva in vizije pripeljali do tega, da grozi nekajletna tema (tudi v denarnici), ampak kdo zagotavlja, da bo naslednja sezona z istimi selektorji in z istim razmišljanjem še boljša, lepša ...

Če so Mariborčani najboljši in Ognjen Mudrinski prvi strelec, bodo v Fazaneriji prvaki. Moteči so izključno nasprotniki na igrišču. Sobočani so jim dvakrat vzeli naslov, prvega, iz podobnega izhodišča, kot je letošnji, ko Prekmurci nimajo pritiska, drugega v minuli sezoni. A lani so črno-beli igrali za naslov in v Ljudskem vrtu. Muraši so spomladi osvojili toliko točk kot Mariborčani in Koprčani, po 28, Radomljani 26. Sobočani imajo tudi brez kaznovanih Tomija Horvata, Žige Kousa in Klemna Pucka najdaljšo klop.

Ljubljana: Bravo – Koper (Nejc Kajtazović, 17.30): Pred dvema tednoma je bilo zarotnikom že vse jasno: Bravo bo pokalni prvak in Mura bo v zadnjem kolu proti Mariboru napela vse moči za Evropo. Nič ni bilo od tega scenarija. Edino, kar šteje za Koprčane, je zmaga. Bolj temeljito se bodo morali pripraviti na svojo igro, taktično izbiro in enajsterico ter se manj ukvarjati s tekmeci. Če se, ne verjamejo sebi. Naj bodo v čim boljši dnevni formi najboljši: Lamin Colley, Kaheem Parris, Luka Vešnar Tičić, Ivan Borna Jelić Balta, če bo nared, pa tudi obrambna vrsta ...

Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen
Kdo po Sobočanih, Mariborčani ali Koprčani? FOTO: Jure Eržen

Celje: Celje – Olimpija (David Šmajc, 17.30): Ruski plačniki so nezadovoljni. Kdo ne bi bil ob takšnih vložkih in takšnem razvoju mladih igralcev. Najbolj izpostavljeni Tjaš Begić ima celo slabšo sezono, kot je bila minula. Simon Rožman nima več neomajne podpore. Pri Olimpiji se v ponedeljek začenja zares. O neredu povedo oblačila. Robert Prosinečki nosi eno znamko, igralci drugo. Edinstveno!

Domžale: Kalcer Radomlje – Domžale (sobota, Denis Halilović, 15): Medtem ko so se Domžalčani ukvarjali z legendo brez lovorik in klubskega presežka, so mali sosedje švignili mimo njih.

Kidričevo: Aluminij – CB24 Tabor (Božo Kondić, 20.15): Gostitelji snujejo drugoligaške načrte, gostje so z glavami že v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za obstanek proti Triglavu 26. t. m. v Sežani. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije