PRED OLIMPIJSKIMI IGRAMI

Slovenski Đoković: Bauer pojasnil, zakaj ga ne bo na olimpijskih igrah

Noče se cepiti, zato ga ne bo v Pekingu.
Fotografija: Jakov Fak and Klemen Bauer na Pokljuki. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
Jakov Fak and Klemen Bauer na Pokljuki. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Kot smo že poročali, je pred dnevi v javnosti odjeknila novica, da se je tik pred odhodom na olimpijske igre nastopu odpovedal biatlonec Klemen Bauer. Ker se noče cepiti proti covidu 19, na igrah ne more (pravzaprav ne sme) nastopiti. Tako se pridružuje športnikom, ki so dali prednost svojim načelom pred športno kariero.

image_alt
Šok: slovenski športnik odpovedal nastop na OI, saj se ne želi cepiti

Čeprav je najprej rekel, da odločitve ne želi podrobno razlagati, jo je zdaj pojasnil na facebooku (nelektorirano): »Življenje je polno odločitev. Nekatere so lažje, nekatere težje. Ta, nedavna je bila brez dvoma ena mojih težjih. Sprejeti odločitev, ki ti onemogoča početi tisto kar najraje, najbolje počneš in kar te zaznamuje že več kot polovico življenja, ni enostavno ... Ni mi vseeno, kaj v telo vnašam in kako se na vse skupaj odziva, zato močno močno zaupam lastnemu imunskemu sistemu in verjamem v naravno odpornost. Nikakor pa nisem pripravljen, na neznan, nepreverjen način po nepotrebnem posegati v svoj organizem. Iskreno in močno spoštujem odločitev vsakega posameznika, prav tako kot sam, z vso odgovornostjo sprejemam posledice lastne odločitve. Ko nečemu posvečaš večino svojega časa, truda in energije, se odrekaš družinskemu življenju, je vse skupaj še toliko težje.«

Klemen je sicer na olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru za las ostal brez odličja, zasedel je namreč četrto mesto. Nedvomno je imel tudi za letošnje igre visoke cilje. Kot je povedal, je do zadnjega upal, da cepljenje ne bo pogoj za udeležbo, vendar zaman. Klemen prosi za razumevanje in spoštovanje svoje odločitve.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas