KOŠARKA

Nekdanji slovenski selektor tarča kritik: To je blamaža

Srbija se po porazu z Italijo ni uvrstila na olimpijske igre.
Fotografija: Igor Kokoškov je s srbsko reprezentanco doživel hud poraz. FOTO: Novak Djurovic, Reuters
Odpri galerijo
Igor Kokoškov je s srbsko reprezentanco doživel hud poraz. FOTO: Novak Djurovic, Reuters

Medtem ko se Slovenija veseli največjega košarkarskega uspeha po osvojitvi evropskega prestola, je vzdušje v Srbiji povsem nasprotno. Reprezentanca, ki jo je v velikem finalu v Istanbulu 2017 premagala Slovenija, je bila v sinočnjem finalnem dvoboju z Italijo velik favorit, a pod vodstvom Igorja Kokoškova, nekdanjega slovenskega selektorja, močno razočarala in ostala brez vozovnice za Tokio.

image_alt
To slovenske košarkarje čaka v Tokiu, bo z njimi tudi Goran?


»To je ena največjih blamaž v naši košarkarski zgodovini,« danes pišejo srbski mediji. »Italijani so nam zadali tako hud udarec, da je žalostno in smešno hkrati. Lahko se cinično smejimo, a kritika je povsem upravičena,« je zapisal Telegraf in še dodal, da je reprezentanca dosegla dno.

Veliko kritik si je po porazu z Italijani s 95 : 102 prislužil tudi selektor Kokoškov. Telegraf je zapisal, da vse od njegovega prihoda stvari v moštvu ne delujejo, kot bi morale. 

B92.net je ob tem neuspeh v kvalifikacijah označil za debakel. »Tisti, od katerih smo največ pričakovali, so popolnoma razočarali – utrujeni Vasilije Micić je dosegel osem točk, nemočni Boban Marjanović sedem, popolnoma nezadovoljni Miloš Teodosić in Nemanja Bjelica pa po pet.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije