NOGOMET

Na Bavarskem vroče v boju za prvaka

V Nemčiji napet boj med Bayernom in Borussio. Man. City že danes lahko postane angleški prvak.
Fotografija: Leipzig v gosteh redko prejema zadetke, zato Bavarce čaka zelo težko delo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Leipzig v gosteh redko prejema zadetke, zato Bavarce čaka zelo težko delo. FOTO: Reuters

Nogometna prvenstva v Evropi se počasi bližajo koncu, v Španiji in Italiji so že dobili nove državne prvake, v Angliji in Franciji jih bodo morda že ta konec tedna, izmed lig velike peterice je povsem odprta le še bundesliga. Bayern ima dve tekmi pred koncem točko naskoka pred dortmundsko Borussio, zanimivo prvenstvo pa bi danes še dodatno lahko začinil Leipzig, ki prihaja v goste na Allianz Areno.

V končnico prvenstva, polnega preobratov, s točko naskoka vstopa Bayern. Boj bi danes lahko dodatno zapletel Leipzig, ki je v tem koledarskem letu na gostovanjih prejel le šest zadetkov. Na zadnjih 16 medsebojnih tekmah je Leipzig le enkrat premagal Bayern (sezona 2018), že remi na münchenski zelenici pa bi tehtnico v prvenstvu nagnil močno na stran Dortmunda.

»Kako premagati Bayern? Zelo težko. A smo letos že tolikokrat dokazali, da lahko igramo in premagamo vsakogar, da se niti Bayerna ne smemo bati. Samozavest bo ključna, če želimo kaj iztržiti na tej tekmi,« se zaveda strateg Leipziga Marco Rose. Borussia bo jutri prav tako igrala na Bavarskem, gostovala bodo pri Augsburgu.

V zadnjem kolu bo Bayern gostoval v Kölnu, Dortmund pa bo na Signal Iduna Areni gostil Mainz.

Modri baloni že danes v zrak?

Angleško prvenstvo je praktično že odločeno, sinjemodri iz Manchestra čakajo le še formalno potrditev tretjega zaporednega naslova angleškega prvaka. Dobili bi jo lahko že danes, če bo Arsenal izgubil proti Nottinghamu, v nasprotnem bodo morali sami dokončati delo na jutrišnjem derbiju z razglašenim Chelseajem. Naslov prvaka bi bil pika na i vrhunskemu tednu, v katerem ima osrednje mesto zmagoslavje nad madridskim Realom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije