ALPSKO SMUČANJE

Meta v lovu za samozavestjo

Na vrhu končno Federica Brignone, Mikaela Shiffrin šele 17. Slovenski trojki nove veleslalomske točke, najvišje Hrovatova (14.)
Fotografija: Meta Hrovat se je v Courchevelu dobro počutila, a ve, da zmore še več. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Meta Hrovat se je v Courchevelu dobro počutila, a ve, da zmore še več. FOTO: Tomi Lombar

V tretje gre rado. Potem ko je italijanski smučarki Federici Brignone zmaga za svetovni pokal v tej sezoni dvakrat spolzela iz rok – obakrat sta jo ugnali rojakinji, na veleslalomu v Killingtonu Marta Bassino, na superveleslalomu v St. Moritzu Sofia Goggia –, je včeraj v Courchevelu vendarle suvereno opravila z vsemi tekmicami. Ob spodrsljaju Mikaele Shiffrin je prevzela tudi vodstvo v veleslalomski razvrstitvi.

Menjave na vrhu na treh veleslalomih kažejo, da je konkurenca precej močnejša od tiste v prejšnji zimi in z zelo zanimivim razpletom je postregla tudi včerajšnja preizkušnja v Courchevelu. Svetovna prvakinja Petra Vlhova se je morala, denimo, zadovoljiti s četrtim mestom, zunaj deseterice pa sta tekmo končali prva zvezdnica Shiffrinova (bila je 17., nazadnje je iz petnajsterice v tehničnih disciplinah izpadla marca 2014) in zmagovalka 13 veleslalomov Tessa Worley (11. mesto).

Za senzacijo je poskrbela Norvežanka Mina Fürst Holtmann, vodilna na prvi progi, ki je premierno zmago zgrešila za štiri stotinke, Švicarka Wendy Holdener na tretjem mestu pa je prvič stopila na veleslalomski oder za zmagovalke.
 

Slivnik: Ni slabo


Slovenska trojka je resda osvojila točke, a se med premešanimi kartami ni znašla najbolje. Meta Hrovat, ki se ji je uvod v sezono povsem ponesrečil, je dobila spodbudo s četrtim mestom na paralelnem slalomu v St. Moritzu, a na klasičnem veleslalomu ni iztržila več od 14. mesta.

»Oba nastopa sta mi uspela solidno, tudi rezultat je takšen, želim pa si seveda več. Na naslednjih tekmah ne bom merila na deseterico, ampak na dobre in samozavestne nastope, s tem lahko dosežem tudi dober rezultat. Na startu sem se počutila tokrat zelo dobro in upam, da bo tudi v nadaljevanju zime tako,« je razmišljala edina slovenska veleslalomska prvokategornica. Tina Robnik si zaradi hudega padca in udarca po obrazu na treningu v Italiji prejšnji teden (morala je v zdravniško oskrbo) še ne zaupa povsem, kar se je poznalo s 25. mestom, Ana Bucik, ki še nikoli prej ni osvojila veleslalomskih točk na treh tekmah zapored, je zasedla mesto za Lučanko.

»Pri Meti bi lahko bilo bolje, je pa imela v finalu slabo vidljivost, naredila je tudi napako, na prvi progi pa ni najbolje presmučala strmine. Ni še sestavila celotnega nastopa. Ni pa prikazano slabo. Vesel sem, da je Tina po hudem padcu sestavila dve predstavi, nista bili tako dinamični, kot bi hoteli, a je bila zraven. Ana je veleslalomsko stanovitna, je pa res, da so uvrstitve okrog 25. mesta drobtinice,« je odgovorni trener Janez Slivnik potegnil črto pod stanjem v reprezentanci. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije