Luko Dončića že vidijo v Chicagu

Slovenski as naj bi pravočasno okreval do tekme All-Star NBA. Dallas brez njega odigral šest tekem v tej sezoni in polovico dobil.
Fotografija: Luko Dončića tudi med prisilnim počitkom zasrbi roka. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luko Dončića tudi med prisilnim počitkom zasrbi roka. FOTO: Reuters

Ali lahko vnovična poškodba gležnja prepreči Luki Dončiću nastop na tekmi All-Star NBA 16. februarja? Navijači Dallasa ter ljubitelji košarke v Sloveniji in po svetu so se delno pomirili po napovedi trenerja teksaškega moštva Ricka Carlisla, da bo Ljubljančan predvidoma izpustil šest tekem in da bi lahko zaigral 10. februarja proti Utahu.

»Težko je natančno napovedati, kako se bo odvijala rehabilitacija. Ko se bo Luka bližal vrnitvi na igrišča, bodo stvari bolj jasne. V vsakem primeru gre za veliko smolo odličnega košarkarja, ki je še hujša, ker se je poškodba zgodila na treningu. Ko si je pred poldrugim mesecem zvil taisti desni gleženj, je počival 12 dni in izpustil štiri tekme, a zdaj je naš spored nekoliko bolj zgoščen, kar ga bo stalo še kakšnega dvoboja,« je pojasnil Dallasov strateg in zagotovil, da bo Dončić znova oblekel moštveni dres šele, ko bo povsem nared.

Doslej je najprej prisilno počival ob porazu v Houstonu, nato pa so njegovi soigralci iztržili gladko zmago nad Atlanto s 123:100, čeprav je Carlisle namenil oddih tudi Kristapsu Porzingisu, ki je večer prej dosegel 35 točk in 12 skokov v 35 minutah igre.
 

Čim prej na igrišče, a brez tveganja


»Slutim, da bo Luka pripravljen za vikend All-Star in da bo po najboljših močeh sodeloval na prireditvi. To bi bilo pomembno tako zanj kot za naš klub. A najpomembnejše je, da bo povsem ozdravel. Februarja se bomo lotili od tekme do tekme in poskušali iz njega iztržiti karseda veliko, a brez prevelikega tveganja,« vztraja izkušeni 60-letni strateg, ki je med dvobojem z Atlanto proslavil 500. zmago na Dallasovi klopi in postal 13. trener v zgodovini lige NBA, ki je dosegel ta mejnik z enim moštvom.


V tej sezoni so Teksašani odigrali šest tekem brez Dončića in polovico dobili. V gosteh so ugnali tudi Milwaukee in Philadelphio z vrha lestvice vzhodne konference, na široko pa se jim je nasmihal še uspeh v Torontu, a so zapravili prednost 30 točk. Proti Indiani, Memphisu, Washingtonu in Charlottu bi torej lahko premostili odsotnost najboljšega strelca, skakalca in podajalca, ki bi nato imel na voljo dve ogrevalni preizkušnji pred spektaklom vseh zvezd.

V Chicagu ga 16. februarja ne pričakujejo le v eni od začetnih peterk na osrednji tekmi med selekcijama LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa, ampak tudi v soočenju vzhajajočih zvezd dva dni prej. V slednjem se bosta pomerili selekciji ZDA in Svet, sestavljeni iz košarkarjev, ki prvo ali drugo leto igrajo v elitni ameriški ligi. Lani je Dončić zbral 13 točk, 9 asistenc in 5 skokov ob porazu Sveta s 144:161.

Minuli konec tedna je bil uspešen tudi Miami. V floridskem derbiju v Orlandu je gladko zmagal s 102:89, čeprav Goran Dragić ni blestel. Prispeval je 11 točk, 2 skoka in 6 asistenc, a večino točk dosegel s prostimi meti (7:8). Iz igre je metal le 2:8. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije