VEDNO DOBRODOŠLE

Skrivni dodatek za najboljše palačinke

Z upoštevanjem nekaj preprostih napotkov bodo palačinke še boljše, kot so sicer.
Fotografija: Vedno so lahko še boljše. FOTO: Margouillatphotos/Getty images
Odpri galerijo
Vedno so lahko še boljše. FOTO: Margouillatphotos/Getty images

Palačinke upravičeno sodijo med ene najbolj priljubljenih sladic, saj ne samo, da z različnimi nadevi lahko očarajo vsakega, so tudi preproste za pripravo in dobrodošle vselej, ko zadiši nekaj sladkega ali slanega.

Vseeno je, katere imate raje: klasične tanke ali debelejše ameriške, z upoštevanjem nekaj preprostih nasvetov bodo še boljše, kot so sicer.

Pripravite suhe sestavine

Ne glede na to, ali pripravljate tanke ali debelejše ameriške palačinke, oboje bodo boljše, če boste začeli s pravilno pripravo suhih sestavin:

moko s pecilnim praškom (če ga dodajate) presejte, v mešanico zmešajte sol, šele nato suhe sestavine zmešajte z mokrimi.

Naglica pri mešanju mase ni dobrodošla. FOTO: Irina Taskova/Getty images
Naglica pri mešanju mase ni dobrodošla. FOTO: Irina Taskova/Getty images

Dobro zmešajte

Suhe sestavine potopoma dodajte mokrim (jajcem, mleku, jogurtu, mineralni vodi) in vse skupaj dobro zmešajte z mešalnikom ali metlico, da ne bi nastale grudice.

Naglica je pri tem res odveč.

Dodajte malo stopljenega masla

Mešanici za palačinke dodajte malo stopljenega masla, tako bo imel končni izdelek veliko boljši okus in palačinke bodo sočnejše.

Če pripravljate sladke, lahko dodate malo limonine lupinice, arome vanilje ali ruma.

Za boljši okus jim dodajte maslo. FOTO: Ht2023/Getty images
Za boljši okus jim dodajte maslo. FOTO: Ht2023/Getty images

Ponev je pomembna

Res je palačinke najlažje pripravljati v ponvi s premazom, ki preprečuje prijemanje, a najboljše nastanejo v litoželezni ponvi z debelim dnom, ki se enakomerno segreva.

Preden vanjo nalijete maso, v njej segrejte olje, odvečno pa odlijte.

Običajne ali ameriške, palačinke vedno teknejo. FOTO: Vanillaechoes/Getty images
Običajne ali ameriške, palačinke vedno teknejo. FOTO: Vanillaechoes/Getty images

Brez naglice

Ponev mora biti pred peko palačink res dobro segreta. Kako topla je, preverite s kapljico mase.

Še se ta, ko jo kanete v posodo, hitro zapeče, je temperatura primerna za peko palačink, svetuje index.hr.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije