RECEPT

Recept: kombuča

Ta brezalkoholna fermentirana pijača kranjskogorske Milke je iz starega kruha in hmelja.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Kombuča je po naših domovih razširjena v zadnjih letih, pred tem smo jo bolj kot ne našli v tujini ali pa v kakšni moderno zastavljeni restavraciji. V zadnjem obdobju so tudi pri nas nastale prve tovarne te pijače, imenovane kar kombučarne.

V grobem rečeno je to fermentirani napitek, ki nastane, ko se združita čaj in gobica, imenovana kombuča. Ker verjamemo, da je tudi marsikoga med vami zajel ta val, je chef ​David Žafran z veseljem zapisal recept za svoj napitek, v katerega dodamo stari kruh, zaradi dodanega hmelja pa se po okusu zelo približa kraft pivu. Vsekakor zelo poletna pijača! 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije